€ 4.7558
£ 5.4847
$ 4.1758

Mai multe ştiri online:

Ai un calculator vechi? Donează-l unei persoane nevăzătoare!

Ştire online publicată Marţi, 18 Octombrie 2016. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Persoanele nevăzătoare din Constanța duc o viață discretă și mai ales modestă. Se descurcă cum pot, încercând să ducă un trai decent și liniștit. Într-o lume a gadgeturilor, mulți dintre nevăzătorii constănțeni nu au avut încă posibilitatea să pună mâna pe un calculator măcar. Lions Club Constanța a reușit, în ultimii ani, să ofere filialei Constanța - Tulcea a Asociației Nevăzătorilor, mai multe computere speciale pentru nevăzători, adaptate nevoilor acestora, însă mai este nevoie de multe.

Calculatoarele au o aplicație informatică simplă, programul BatPro (Blind’s Accesibility Tools Project), destinată persoanelor cu deficiențe de vedere care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului. Aplicația permite utilizatorului, folosind doar patru taste (sus, jos, stânga și dreapta), să parcurgă un meniu din care va putea alege diverse opțiuni ce îi vor da acces la o colecție de mii de cărți audio, știri de pe website-urile mai multor ziare, informații disponibile pe internet, posturi de radio online etc. Apoi, cu ajutorul unui program interactiv, dezvoltat special pentru nevăzători, aceștia vor putea învăța tastele și utilizarea tastaturii.

Astfel, toți constănțenii care doresc să se alăture acestui proiect pot să doneze calculatoare vechi de care se pot dispensa, acestea urmând a fi recondiționate și dotate cu programul BatPro, iar apoi oferite celor aflați la nevoie. Cei care doresc să sprijine proiectul le pot aduce la sediul Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța - Tulcea, de pe strada Traian, sau pot lua legătura cu Lions Club Constanța, telefon 0722/898.670. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7528 secunde