Agenţii de muncă temporară din judeţul Constanţa, verificaţi de inspectorii ITM

518
Agenţii de muncă temporară din judeţul Constanţa, verificaţi de inspectorii ITM - agentiidemunca-1619113149.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul de Muncă din Constanţa a derulat, timp de două săptămâni, Campania naţională privind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor, securităţii şi sănătăţii în muncă, de către agenţii de muncă temporară şi de către utilizatorii salariaţilor temporari.

Astfel, au fost verificaţi cinci agenţi şi au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, din care patru avertismente şi patru amenzi în valoare de 94.000 lei, pentru persoane care nu aveau încheiate contracte de muncă temporară. „Inspectorii au depistat deficienţe precum nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară, neacordarea repausului săptămânal, dar şi clauze nelegale stipulate în contractele de muncă temporară”, a explicat inspectorul şef al ITM Constanţa, Eugen Bola.

De asemenea, inspectorii de securitate au mai găsit şi nereguli privitoare la securitatea şi sănătatea în muncă. Astfel, nu erau afişate în toate locurile vizibile regulile de conduită obligatorii pentru angajaţi, nu erau delimitate în mod clar culoarele speciale de acces şi circulaţie şi nici nu erau reactualizate riscurile generate de SARS-CoV-2. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5236 secunde