Aer polar peste România! Temperaturile scad drastic. Se anunță ninsori în toată țara

2122
Aer polar peste România! Temperaturile scad drastic. Se anunță ninsori în toată țara - zapada-1612857773.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie anunță, în aceste zile, ploi pe arii din ce în ce mai extinse, dar și o masă de aer polar care va intra în țara noastră joi și va determina scăderea semnificativă a temperaturilor.


Alina Șerban, meteorolog ANM, a anunțat că, până joi, vor fi ploi pe arii extinse, iar în partea de nord-est a teritoriului, vor fi condiții de polei. Începând de joi însă, vremea se va răci brusc și semnificativ, iar ninsorile vor fi așteptate în toată țara. 


”Se vor acumula cantități mai importante de apă, ce pot depăși 30-35 l/mp, mai ales în regiunile vestice și nord vestice. În partea de nord-est a teritoriului, în nordul și centrul Moldovei, am avut și avem în continuare temperaturi negative, vom avea și-n această noapte, astfel încât precipitațiile în formă lichidă care au ajuns în acele zone au determinat producerea poleiului și acest lucru se va semnala și-n această seară și la noapte. 


În zonele montane, vom avea intensificări ale vântului, rafale ce vor depăși 80 - 90 km/h, intensificări ale vântului vom avea și-n sudul Transilvaniei și-n sud-estul Dobrogei. Însă toate acestea se vor produce pe fondul unei mase de aer cald, care va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate în zilele următoare.” a spus meteorologul.


Într-adevăr, temperaturile vor ajunge la aproximativ 10...15 grade Celsius, însă doar până la mijlocul săptămânii.


”Joi, joi noapte vremea se va răci semnificativ. O masă de aer polar va influența vremea în zona țării noastre și va determina o scădere a valorilor termice. Din vreme deosebit de caldă în zilele acestea, vom trece la vreme deosebit de rece, vreme geroasă noaptea, însemnând temperaturi minime sub -10 grade, poate spre -20 de grade în depresiuni.


Mai mult decât atât, și vântul se va intensifica la final de săptămână, va avea intensificări în aproape toate regiunile, iar la munte, mai ales pe creste, va sufla tare, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare vineri dimineață.


Ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare în aproape toate regiunile. Nu doar nopțile vor fi geroase, ci și ziua, cu temperaturi negative în aproape toată țara, ce vor caracteriza pragul gerului, temperaturi de -10 grade și pe parcursul zilei, nu doar noaptea” a conchis meteorologul ANM. 


Sursa Antena3.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9127 secunde