Adoptarea bugetului pe 2019, amânată din nou. Ultimul termen posibil: vineri

133
Adoptarea bugetului pe 2019, amânată din nou. Ultimul termen posibil: vineri - 62018778-1549283577.jpg

Articole recomandate

Bugetul pe 2019, și așa întârziat, nu va fi adoptat în Guvern marți, așa cum spunea în weekend ministrul Finanțelor. Ultimul termen posibil este vineri, relatează Realitatea TV. 


Parlamentul și-a început, luni, lucrările, după vacanța parlamentară, fără ca Guvernul Viorica Dăncilă să fi adoptat proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2019 și fără măcar să aibă o formă finală a documentului.


De fapt, anunță Realitatea TV, nici ultimul termen anunțat de ministrul Finanțelor pentru adoptarea bugetului în guvern - marți, 5 februarie, nu va fi respectat.


Cel mai probabil, bugetul ar urma să fie aprobat într-o ședință de guvern, vineri. 


Chestionat pe această temă de ziariști, Călin Popescu Tăriceanu a precizat, luni, că nu are informații. "Nu am discutat cu membrii guvernului sau primul ministru, să vă pot da mai multe lămuriri, îmi pare rău", a spus președintele Senatului. 


Duminică seară, după ședințele din PSD, Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de felul în care arată anumite capitole din buget, iar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost trimis să analizeze din nou cifrele, pentru a le modifica așa cum vrea liderul PSD.


Dragnea a declarat public că vrea realocarea de fonduri bugetare de la serviciile secret la Sănătate, dar și verificarea principiului repartițiilor bugetare, pentru că există riscul ca unele autorități locale să rămână fără fonduri.


Șeful PSD a răspuns dur criticilor venite de la primari, inclusiv cei ai PSD, care s-au plâns de bugetul alocat.


Pe de altă parte, Dragnea a recunoscut că primarii au oarecum dreptate când se plâng de repartizările la bugetele locale, pentru că sunt situații în care, conform proiectului prezentat de Teodorovici, nu este clar dacă sumele date în plus acoperă și sarcinile fiscale transferate la nivel local. 


Situația a fost confirmată și de Viorica Dăncilă. "Unele din afirmații sunt reale și acolo unde avem observații reale vom reglementa, unele dintre ele sunt în spirit electoral, iar pe acelea nu avem de ce să le respectăm", a spus prim-ministrul.


Șefa guvernului a mai declarat că vor fi făcute toate eforturile astfel încât proiectul bugetului de stat să fie adoptat marți. Lucru care nu pare că se va mai întâmpla. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4797 secunde