"Adoptă un cățel", o campanie ce oferă o nouă șansă la viață pentru câinii abandonați

200

Articole de la același autor

De la debutul campaniei de adopție și până în prezent, 1883 de câini comunitari și-au găsit un stăpân iar 60 au fost revendicați de proprietar. În acest moment în adăpostul public, situat pe strada Vârful cu Dor nr. 5, 230 de căței așteaptă o familie.
Primăria Municipiului Constanța încurajează iubitorii de animale să se alăture campaniei "Adoptă un cățel!". Adopția câinilor se face gratuit. Cei interesați pot contacta Serviciul Gestionare Animale Abandonate la numărul de telefon 0733.045213 sau la adresa de email: [email protected].


Câinii pot fi adoptați după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.


Câinii sunt încredințați  spre adopție  numai după ce aceștia au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare.


Chiar și în această perioadă în care programul cu publicul rămâne închis, campania de adopție se desfășoară în mediul online, cu respectarea următoarelor condiții:


- Persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: [email protected]. Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați;


- Reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. În cazul în care patrupedul poate fi adoptat, doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului;


- Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații serviciului de specialitate pe același email, pentru a fi completate și scanate(fotografiate);


- Cei interesați sunt chemați pentru a ridica animalul.


Accesul în incinta adăpostului este interzis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea normelor de distanțare socială și de igienă, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor fiind obligatorie.
Abandonul câinilor revendicați ori adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8318 secunde