Administrația Apelor/ De 1 Mai, plajele românești vor fi pregătite pentru turiști

267
Administrația Apelor/ De 1 Mai, plajele românești vor fi pregătite pentru turiști - costinestiaprilie1-1334829965.jpg
Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea-Litoral" anunță că de 1 Mai plajele românești vor fi pregătite pentru turiști. În caltiate de administrator al plajelor, ABADL susține că depus eforturi pentru refacerea plajelor de pe litoral, afectate în cursul lunii februarie de fenomene meteo extreme, care se produc cu o frecvență de o dată la 50 de ani. 


"La începutul lunii februarie, vântul a atins viteze de 70 - 80 de km pe oră, valurile mării ajungând pana la aproximativ 10 metri înălțime. Din cauza acestor fenomene, plajele litorale au fost afectate în majoritatea lor. De exemplu, marea a înaintat pe plaja Modern pe o distanță de aproximativ 20 - 30 de metri. Între Eforie Nord și Eforie Sud, apa marii a ajuns la baza construcțiilor existente, iar, la Neptun, apa mării a trecut peste plajă și a afectat inclusiv aleea de promenadă", precizează Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL. 


În momentul de față, echipele ABALD au refăcut plajele în cea mai mare parte a lor. Până la sfârșitul acestei săptămâni, plajele vor fi predate către operatori, după cum urmează: Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn, Jupiter, Olimp, Modern (Constanța), Mamaia, în proporție de 80% și Cordon Eforie Nord - Eforie Sud în proporție de 50%. "Până la această dată, au fost predate către operatorii de plajă peste 60% din suprafața de plajă închiriată. Totodată, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral va menține gardurile de stuf până la jumătatea lunii mai, evitându-se în acest fel posibilele efecte pe care le-ar putea produce vântul prin îndepărtarea nisipului de pe plaje către promenadă", mai spune Cătălin Anton.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5597 secunde