Proiect de lege pentru limitarea numărului de aditivi alimentari din produsele agroalimentare

ADIO ZECI DE CHIMICALE ÎN ALIMENTE! Se iau primele măsuri

350
1
ADIO ZECI DE CHIMICALE ÎN ALIMENTE! Se iau primele măsuri - aditivialimentarismall-1471357046.jpg
Asociația InfoCons, împreună cu Federația Asociațiilor de Consumatori, a inițiat un proiect de reducere a numărului de aditivi alimentari (E-uri), coloranți și conservanți la maximum cinci.


În cadrul acestui proiect au fost transmise propuneri de informare și implicare către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Federația Patronală din Industria Alimentară – Romalimenta și Asociația Română a Cărnii.


Totodată a fost constituit un grup de Lucru pentru dezbaterea acestui proiect, prima ședință având loc deja, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, ședință la care au participant reprezentanți ai Ministerului Sănătății - Institutul de Sănătate Publică, Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alementelor, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Asociației InfoCons și ai Federației Asociațiilor de Consumatori.


"Sperăm într-o susținere reală a acestui proiect, atât din partea asociațiilor de profil, organizațiilor patronale, instituțiilor publice, medicilor și, nu în ultimul rând, a consumatorilor. Prin implementarea acestui proiect vom avea o creștere a produselor agroalimentare pe o piață concurențială reală, la standarde europene", explică reprezentanții InfoCons.


Comentează știrea

costica
17 august 2016
opinie

Castiga bani in scurt timp! Totul e testat, serios si de viitor! Ai nevoie doar de cateva ore zilnic de activitate in timpul liber. Aceasta este o sansa pentru persoane hotarate si extrem de serioase, doritoare de castiguri suplimentare si rapide. Cereti acum detalii la email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1144 secunde