Adăpost pentru victimele violenței domestice, la Constanța

329
Adăpost pentru victimele violenței domestice, la Constanța - centrugazduire2-1575508687.jpg

Articole de la același autor

De multe ori, victimele violenței în familie nu îndrăznesc să părăsească locuințele unde sunt maltratate, pentru că nu au nicio alternativă. Teama că vor rămâne fără acoperiș deasupra capului, fără niciun sprijin cu copii le țin pe femei legate de agresori. Pentru a veni în sprijinul acestor persoane, în Constanța, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială, a fost înființat, la inițiativa primarului Decebal Făgădău, Centrul de găzduire "Sfânta Sofia". Centrul este amplasat în municipiul Constanța, într-o locație secretă – pentru a-i proteja pe cei care ajung să locuiască aici – și dispune de trei camere a câte două locuri, fiecare având grup sanitar propriu, sală de mese și bucătărie. 


"În această locuință protejată pot veni adulți - victime ale violenței domestice cu domiciliul în municipiul Constanța, dar și cupluri – părinte/ reprezentant legal și copil. Durata maximă de găzduire este de 1 an, în situații excepționale, însă, contractul poate fi prelungit", au precizat reprezentanții Primăriei Constanța. 


Totodată, anul acesta, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială s-a înființat o echipă mobilă de intervenție în cazurile de violență în familie formată din doi reprezentanți D.G.A.S. și doi polițiști locali. Echipa intervine în momentul în care este solicitată de oamenii legii. Intervenția se referă atât la victimele agresiunii pe care le duc în locuința protejată, cât și la agresori. Dacă a fost emis un ordin de protecție provizoriu și agresorul nu are unde să stea, i se va pune la dispoziție un spațiu în care poate să locuiască maximum cinci zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2758 secunde