Acum este momentul să vă spuneţi ofurile! Constănţenii, chestionaţi de primărie

881
2

Articole de la același autor

Cu şosele prea mici şi prea puţine pentru un oraş atât de mare, cu o populaţie în creştere şi cu un aflux semnificativ de turişti în sezonul cald, traficul din Constanţa este din ce în ce mai aglomerat. Parcările sunt puţine, piste pentru biciclete nu avem aproape deloc, iar autobuzele au trasee incomplete. În aceste condiţii, autorităţile locale caută soluţii pentru a organiza transportul şi a facilita deplasarea locuitorilor.

Primăria Constanţa a lansat un sondaj de opinie în rândul populaţiei pentru a afla informaţii concrete despre cum se circulă în oraş şi problemele pe care le întâmpină oamenii. Sondajul este realizat în cadrul studiului privind mobilitatea la nivel urban, periurban şi metropolitan şi poate fi completat online.

„Până pe 21 decembrie, la ora 23.59, constănţenii sunt invitaţi să îşi exprime părerea cu privire la diverse aspecte care vor ajuta la sistematizarea nevoilor şi preferinţelor privind mobilitatea, cum ar fi nevoia de navetă, deplasare zilnică, transportul public din Constanţa, zonele pietonale, reţeaua de ciclism, folosirea mijloacelor alternative de transport, cum ar fi bicicleta, transportul în comun, mersul pe jos, etc., şi operaţiunile necesare îmbunătăţirii condiţiilor utilizării acestora, precum şi despre politicile agresive de taxare a parcărilor publice şi implementarea zonelor cu trafic calmat, în ariile cu atracţie turistică mare”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Luminiţa Lare. Chestionarul poate fi accesat la adresa https://survey.alchemer.eu/s3/90410721/Studiu-sociologic-privind-mobilitatea-din-Municipiul-Constanta.



Se primesc propuneri şi indicaţii


Studiul sociologic cuprinde întrebări şi face referire la 47 de zone din oraş, incluzând Mamaia Sat, cartierele noi de la periferie şi zonele comerciale nord, sud şi vest. De asemenea, cei care completează sondajul pot bifa dacă locuiesc în altă localitate vecină sau îndepărtată de municipiul Constanţa. Ei sunt invitaţi să spună cum se deplasează şi să enumere trei probleme pe care le întâmpină pe şosele, precum şi trei probleme privind locurile de parcare. Constănţenii au posibilitatea de a evalua metodele propuse pentru stimularea mersului pe jos, pe bicicletă sau folosirii autobuzelor, pot să dea calificative pentru performanţa transportului public de călători, pentru calitatea zonelor pietonale sau pentru calitatea reţelei de ciclism. De asemenea, ei pot să spună dacă sunt dispuşi să renunţe la utilizarea autoturismului personal, dar şi ce mod de deplasare ar prefera: mersul pe jos, bicicleta sau trotineta, motocicleta sau scuterul, transportul public, taxi sau Uber ori alte variante. La final, constănţenii au şansa să facă propuneri şi să indice măsuri, proiecte sau intervenţii care, în opinia lor, ar putea contribui la rezolvarea problemelor şi satisfacerea nevoilor de mobilitate de la nivelul municipiului Constanţa.



Comentează știrea

Marius
10 decembrie 2021
Referitor la subiectul: acum este momentul...... Nemultumirile constantenilor!

Nu fuctioneaza link-ul distribuit, iar daca doriti sa fiti mult mai utili postati un link activ in locul celui la care trebuie să utilizezi copy/paste!

Unghe
12 decembrie 2021
Chiar conteaza parerea mea/

Autobuzele circula mai mult goale , Primaria asigurand 85% din bugetul regiei.N ar fi logic sa puna si restul de 15 procente pt cresterea mobilitatii?in acest fel s ar castiga banii irositi pt utilizarea biletelor (producere, distribuire control,intretinere)Autobuzele ar circula mai pline, economia ar ar creste ,poluarea ar scadea , sosonii ar fi mai putin rupti,stres mai putin , sanatate mai multaNu asta vrem?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4708 secunde