Actorul Alexandru Arșinel, operat în această dimineață. Ce spun medicii despre starea sa de sănătate

790
Actorul Alexandru Arșinel, operat în această dimineață. Ce spun medicii despre starea sa de sănătate - alexandruarsinelareoavereimpresi-1512997197.jpg

Articole recomandate

Actorul Alexandru Arșinel a fost supus unei operații pe inimă, fiindu-i montat un stent. Starea lui este stabilă, el urmând să fie reevaluat, potrivit Biroului de presă al Spitalului Universitar de Urgență București.

Medicii de la Spitalul Universitar au anunțat azi, la prânz, că în urma unui consult de specialitate, s-a decis montarea unui stent pe o arteră înfundată în proporție de 70%.

"A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în secția de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgență. Pentru a avea și o părere medicală amănunțită, a venit și domnul profesor Vinereanu, care l-a examinat și a decis împreună cu domnia sa să continue investigațiile în cursul dimineții de astăzi", a declarat Adriana Nica, director interimar al SUUB, scrie romaniatv.net

Intervenția nu a întâmpinat niciun fel de probleme.

"Totul a decurs în condiții normale și fără nicio complicație. Se introduce un cateter pe artera femurală, acesta este însoțit de un balonaș care se deschide în zona arterei stenozate și permite, în felul acesta, revascularizația mușchiului cardiac în zona unde perfuzia coronariană nu s-a putut face în condiții optime, din cauza acestei obstrucții. A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă - adică infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizația muschiului cardiac. A venit conștient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopți. Dimineață a intrat în sală echilibrat", a explicat Adriana Nica.

Actorul va mai rămâne sub supravegherea medicilor, care vor decide când va putea pleca acasă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.268 secunde