Acte necesare pentru ajutorul de înmormântare

5795
Ajutorul de deces se acordă, la cerere, în cazul decesului asiguratului, soțului supraviețuitor, copilului, părintelui, tutorelui, moștenitorului sau, în lipsa lor, oricărei persoane care face dovada că a suportat cheltuielile de înmormântare.
O singură persoană poate beneficia de suma de bani cuvenită prin lege. Ajutorul de deces se acordă persoanei care a suportat cheltuielile de deces, în urma depunerii următoarelor documente: cerere tip, copie după buletinul de identitate sau după cartea de identitate a solicitantului, talonul de pensie al decedatului, certificatul de deces în copie și original, chitanțele și facturile fiscale de la cheltuielile de înhumare. "Dosarul se depune la sediul Casei Județene de Pensii Constanța, la parter, la ghișeul nr. 6. Locuitorii din Medgidia și cei arondați orașului pot depune dosarul la sediul Casei de Pensii din Medgidia", a declarat Gabriela Voicu, purtătorul de cuvânt al instituției.
Ajutorul de înmormântare se acordă în ziua depunerii documentelor de mai sus, iar persoanele care au acest drept îl pot solicita chiar și într-un termen de trei ani. De menționat că suma primită în astfel de situații nu va fi actualizată la rata inflației, ea având cuantumul cuvenit la data decesului. Ajutorul de deces este de 1.702 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 13 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5403 secunde