Achiziţii în spitalele COVID-19. Echipamente şi măşti de oxigen, pentru terapie intensivă

437
Achiziţii în spitalele COVID-19. Echipamente şi măşti de oxigen, pentru terapie intensivă - achizitiispitalecovid-1604689910.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile se pregătesc pentru tot ce este mai rău în lupta cu noul coronavirus. Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, în cursul zilei de vineri, că, în paralel cu restricţiile ce vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie, sunt luate măsuri pentru asigurarea intervenţiei şi tratamentului în unităţile medicale.

„A fost emisă o Ordonanţă Guvernamentală pentru stocurile strategice, modificarea anexelor şi a echipamentelor care se achiziţionează prin ONAC şi prin IGSU. S-au adăugat ventilatoare pentru ventilaţie non-invazivă, 1.500 de bucăţi, cu mască. Se achiziţionează sisteme de livrare oxigen terapie în flux mare, 1.000 de bucăţi, 3.000 de concentratoare de oxigen individuale, din care 50 de mare capacitate. De asemenea, este vorba despre aparatură pentru analize importante în terapia intensivă, aspiratoare de secreţie”, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestuia, vor mai fi achiziţionate trei milioane de teste rapide antigen, care vor fi folosite în special pentru pacienţii simptomatici, precum şi 50 de milioane de măşti chirugicale şi 10 milioane de seringi, care vor fi folosite atunci când va începe campania de vaccinare anti-Covid-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7559 secunde