Accidente la locul de muncă. ITM cercetează cauzele

Marţi, 15 Iunie 2021, 21:45
343
La acest moment, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa (ITM) cercetează numeroase accidente de muncă. Luna aceasta, de exemplu, un constructor în vârstă de 43 de ani a sărit de pe un bazin de uniformizare, de la o înălţime de aproximativ 3,5 metri suferind traumatisme la nivelul picioarelor. Un al salariat şi-a prins piciorul stâng între un sac şi postamentul pe care era poziţionat, suferind o entorsă uşoară. Tot în iunie, unui lucrător i s-a făcut rău la locul de muncă. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Toate aceste accidente, dar şi altele sunt, acum, în curs de cercetare de către o comisie numită de către firmele la care angajaţii îşi desfăşoară activitatea.

După finalizarea cercetărilor, dosarele întocmite de comisiile numite de către angajator vor fi înaintate pentru verificare şi avizare la ITM Constanţa. Inspectorii de muncă vor analiza dosarele, le vor aviza sau în cazul în care se constată că cercetările nu au fost efectuate corespunzător, vor dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3384 secunde