Surse:

Academicianul Eugen Simion, dosar la DNA

1265
Academicianul Eugen Simion, dosar la DNA - eugensimion13-1313157498.jpg

Articole recomandate

Afacerile cu terenurile Academiei Române, circuitele financiare din jurul lui Eugen Simion și afacerile cu Sorin Ovidiu Vântu, Marian Vanghelie și Antonie Solomon, actualul primar al Craiovei, fac obiectul unui dosar al Parchetului anticoruptie, conform unor surse apropiate Academiei, citate de Realitatea.net.

Legăturile dintre criticul literar și persoanele enumerate mai sus sunt publice de mai multă vreme. În martie presa a relatat pe larg participarea academicianului la festivitățile prilejuite de ziua de naștere a primarului de la sectorul cinci. Și tot Eugen Simion este cel care a susținut prin prezențe personale eliberarea din arest a edilului craiovean, la nunta fiului căruia a și participat acum două luni.

Sesizările au pornit de la Oficiul pentru Spălarea Banilor și au constituit principalul motiv pentru care Eugen Simion l-a susținut în fruntea Academiei Romane pe Ionel Haiduc, protejatul și colaboratorul său, mai spun aceleasi surse.

Săptămâna viitoare Eugen Simion trebuie să se prezinte în fața procurorilor pentru a da explicații cu privire la acuzațiile din dosar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3557 secunde