€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Absolvenți, grăbiți-vă! Încă vă mai puteți depune actele la Șomaj

Ştire online publicată Luni, 16 Iulie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Constanța le reamintesc absolvenților promoției 2018 că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele instituției pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziție de AJOFM în scopul integrării acestora pe piața forței de muncă. 


Pe plan local, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Adelina Vlad, până acum nu s-au prezentat decât 60 de tineri, dar se așteaptă ca numărul să crească în perioada imediat următoare. Ea a precizat că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. 


Ca urmare, absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidența AJOFM ca persoană în căutarea unui loc de muncă beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare. În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 26 mai 2018. 


Prima de inserție, în valoare de 1.500 de lei, se acordă absolvenților înregistrați în evidențele ANOFM care, în termen de 60 de zile de la absolvire, s-au angajat cu normă întreagă pe o perioadă de cel puțin 12 luni. 


Totodată, absolvenții care se încadrează în muncă mai pot beneficia, potrivit prevederilor legale, de prime de mobilitate (instalare sau încadrare) sau de prima de relocare. 


La acest moment, indemnizația de șomaj pentru absolvenți reprezintă o sumă fixă lunară, acordată pe o perioadă de șase luni, în cuantum de 250 lei. Nu pot beneficia de indemnizația de șomaj absolvenții care la momentul solicitării acestui drept au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7332 secunde