Abonamente gratuite la RATC, pentru pensionarii constănțeni

1105
Abonamente gratuite la RATC, pentru pensionarii constănțeni - pensionarigratuitautobuz-1538580963.jpg

Articole recomandate

Pensionarii constănțeni vor beneficia și în 2019 de abonamente gratuite pentru transportul în comun din municipiu.

Începând de ieri, aceștia pot depune cererile către Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța, pentru a primi permisele de călătorie valabile pentru anul 2019. Beneficiază de aceste facilități pensionarii cu pensii de până la 1.600 de lei inclusiv, persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri, precum și persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri.

"Cererile se vor primi la domiciliu prin poștă sau pot fi procurate gratuit de la orice punct de vânzare RATC Constanța. Cererile și documentele aferente se vor depune la toate punctele de vânzare ale RATC Constanța în fiecare zi", explică reprezentanții RATC Constanța.

Pensionarii cu pensii până la 1.600 lei (inclusiv) au nevoie de o cerere tip, o copie de pe buletin sau cartea de identitate și o copie a unui cupon de pensie. Dosarul pentru persoanele în vârstă de peste 60 de ani, care nu realizează venituri, și pentru cele de peste 70 de ani, indiferent de venituri, trebuie să conțină cererea tip și copia de pe buletin sau cartea de identitate. Permisele de călătorie se vor primi la domiciliu, prin poștă.

Nu este nevoie să depună cerere elevii și studenții orfani, care pot ridica abonamentul de la toate punctele de vânzare RATC Constanța, persoanele cu dizabilități (cu handicap grav și accentuat) și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau asistenții acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat, precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap. Aceștia pot obține permisul de călătorie de la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, de pe bulevardul Ferdinand nr. 97 (blocul Turn - Gară).

De asemenea, persoanele cu dizabilități cu grad de handicap mediu și ușor își pot lua permisul de călătorie de la toate punctele de vânzare RATC Constanța, deținuții politici (decret - lege nr. 118/1990) și persoanele strămutate (Legea nr. 189/2000) - de la punctul de vânzare RATC Constanța - Gară și de la sediul RATC Constanța, iar șomerii - de la punctul de vânzare RATC Constanța - Delfinariu și în Km 4.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2018
Stire din Social : Un ultim week-end  cu autobuzele City Tour
Pagina a fost generata in 0.5213 secunde