Aberații urbanistice la Constanța! Vilă "parcată" între mașini și blocuri cu vedere în apartamentele vecinilor

10776
9

Articole de la același autor

În Constanța s-a construit alandala și în centru, dar mai ales în cartiere. Imaginile dezastrului urbanistic sunt greu de trecut cu vederea chiar și pentru cel mai indulgent cetățean. Construcții în grădinile blocurilor, vile lipite de blocuri, parcări pe spațiu verde, ghene de gunoi sub ferestrele apartamentelor și lista poate continua…





Pe strada Biruinței, de exemplu, chiar în spatele blocurilor de la Soveja, o "vilă" tronează între locurile de parcare, la doar câțiva metri de imobilul vecin. Lipit de ea, pe un petic verde, Cambela Prod. intenționează să ridice un bloc cu patru etaje. Vestea nu a ajuns încă la urechile vecinilor din zonă, care s-au revoltat și atunci când s-a construit "vila" sub nasul lor, dar fără vreun efect. Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritorului din cadrul Primăriei Constanța se reunește astăzi pentru a discuta solicitarea SC Cambela Prod. SRL pentru emiterea Avizului de oportunitate în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru zona respectivă.



Conform documentației, terenul pe care urmează să se construiască este format din trei parcele, de câte 236 mp, 128 mp și 135 mp, primul fiind proprietatea lui Claudiu Marian și Doinița Condurat, cumpărat pe 29.07.2014, iar celelalte două fiind proprietatea lui Claudiu Condurat, împreună cu Eduard Antonio Brăileanu, în urma contractelor de vânzare cumpărare întocmite pe 27.09.2013.


Construcție ilegală, de patru ani!


Proprietarii au obținut, de altfel, tot în 2014, pe 23 octombrie, un Certificat de Urbanism semnat de arhitectul șef de atunci, Luiza Elena Tănase, în vederea construirii unui imobil P+4 etaje. Doi ani mai târziu au solicitat prelungirea certificatului și au obținut un termen de un an, până pe 23 octombrie 2017, după această dată nemaifiind posibilă o nouă prelungire, ci obligatorie obținerea unuia nou.





Acum, investitorul Cambela Prod., care are la activ și alte construcții din oraș, cum ar fi blocul de pe strada Belvedere din Faleză Nord, dar și cel de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, vizavi de Tăbăcărie, propune tot un imobil cu P+4 etaje. În documentul depus la Serviciul de Urbanism se precizează că "din zona reglementată a fost exclus terenul aferent construcției P+1E, realizată fără autorizație de construire, deoarece, conform prevederilor legale în vigoare, prezenta documentație de urba-nism nu propune intrarea în legalitate a unor construcții realizate ilegal".



Arhitectul se referă aici la "vila" trântită în mijlocul parcării, care nici măcar nu este racordată la utilități și despre care am scris la momentul în care a început construcția, în 2013. Trăgeam atunci semnalul de alarmă, la rugămintea constănțenilor din blocul cu vedere la "vilă", cu speranța că autoritățile și instituțiile abilitate vor interveni și vor lua măsuri.


"Oricum aici o să se construiască pe toată parcarea!"


Proprietarul Osman Cocoș, cum ni s-a prezentat în 2013, și pe care l-am găsit și ieri, la reședință, ne-a spus atunci că are autorizație de construcție, dar nu ține toate hârtiile cu el. Ne-a povestit că a cumpărat terenul de 235 de metri, cu o deschidere de 8 metri, de la trei persoane, printre care o bătrână de peste 80 de ani, și că așa au fost vândute toate loturile din vecinătatea lui. "Oricum aici o să se construiască pe toată parcarea. Toate terenurile astea de aici sunt cumpărate. În stânga noastră, unde este parcarea pentru mașini, deja vrea proprietarul să-și facă o vilă și pentru toate celelalte la fel. O să se umple de case aici. Așa că degeaba se tot plâng ăștia de la bloc. Să zică mersi că au șapte metri, numai eu le-am lăsat trei metri", ne-a declarat bărbatul.





Ieri nu a fost așa de vorbăreț și ne-a gonit de cum ne-a zărit. Incredibil este cum, deși au trecut mai bine de patru ani de când a început construcția, acum fiind finalizată, nicio autoritate nu a venit să-l deranjeze. Este evident că nu va putea niciodată să primească autorizație pentru "căsuța" pe care a ridicat-o ilegal, după cum și-a desenat-o singur și fără să țină cont de vreo regulă de urbanism.





Comentează știrea

Dan
11 mai 2017
Demolare

Pana nu se demoleaza un imobil construit aiurea sau nerespectand proiectul nu se vor opri constructiile.iar minunatii din primarie sa se opreasca cu autorizatiile si impropietarirea.sunt terenuri la periferie!!!costanta se poate lati nu lungi pe verticala.si mai bine am primi cu totii cate o bucatica de loc in cartiere pt mici parculete si oaze de verdeata,decat betoane.traim intr un oras fara oxigen

pastaie
11 mai 2017
Constanța e o tiganie

Plină de tigani

Constantin
11 mai 2017
...un dezastru!!!

Orasul asta nu mai are nicio sansa! Suntem toti vinovati de acest dezastru! Este grav!!! Ne miram de ce ne mor copiii atat de tineri. Sufocarea orasului a generat poluare de tot soiul si mizerie!!! Pacat de cei tineri! Inconstienta administratiei, complicitatea autoritatilor, nepasarea noastra a celor multi si pomenile electorale au facut din Constanta o groapa de gunoi toxic!!!

constanta
11 mai 2017
dezolant

a trecut 1 an de la alegeri!chiar credeti ca nu vad?!cei de la cjc?!chiar credeti ca nu stiu?!orasul arata ca o masea cariata!blocuri zdrentuite ca in SIRIA alei,gaunoase, betoane sufocante,lume prost imbracata din cauza saraciei,dar mai ales trista;plajele si terasele pline de pungi de sticle, hirtii, cioturi;ciini vagabonzi de iti vine sa plingi de mila lor, murdari, infometati parcuri imputite care au cite o stropitoare inca din martie!

NAZI
11 mai 2017
OPINIE

DAR O RECLAMATIE LA INSPECTORATUL TERITORIAL IN CONSTRUCTII A FACUT CAREVA, MEMORII LA PRESEDENTIE ,GUVERN S.A.M.D.

liviu burebista
11 mai 2017
Solutie

Solutia este demolarea imediata si fortata , dupa care trebuiesc arestati si condamnati, toti cei care au dat avize si autorizatii de construire.

Liviu Chilian
11 mai 2017
Holocaustul Romanilor constănțeni, crima imprescriptibilă comisa de Israhatzeleni!

ZyklonB-izarea fostei Constante este o crima ODIOASA comisa de către o mafie israhatzeleana ce se folosește de gashka satanica jigano-pesedista; banda criminala autointitulata "social democrata"; coterie sadistic-subumana având in frunte famila de ferentarani Mazăre si baragladina supraponderala din Ploiești, psihopatul poreclit Spondilimanul care, chiar dacă e in pușcărie, conduce in continuare crima politicastra din Kustendge, prin Locotenenți in frunte cu Gaborul Fekete(Fagadau). Repet, Israhatzelenii Porfirici continua sa sugă sângele kustendiliilor si constănțenilor! Nu se mai afișează! Acționează in secret. I'au cerut Narcomaniacului sa "demisioneze" pt a salva "afacerile" lucrative, dupa modelul mafiei italiene. Dar, si aici intervine tragicomicul, Holocaustul Romanilor constănțeni comis de Zsidani, e posibil prin participarea neverosimila a pensionarilor din Kustendge, ei fiind majoritatea in pestilenta, massa înfometată folosită de sadicii pesediști si Zsidani. Văd ca un comentator e conștient si expune modul odios in care acționează criminalii - "orașul" nu mai are oxigen! E înlocuit, latent, cu Zyklon B de către Zsidani si Jigani! Ironia sortii Romanilor! Sa fie exterminați, cu încetul, de către Zsidani! Doamne Iisuse Christoase, Indura'te de noi! Scapa'ne de VIPERELE Iudee ce au năpădit Templul Nostru! Amin!

MARIAN
11 mai 2017
PARCARI INTRE VILE

LOCUL DE PARCARE CU PLACA GALBENA SI TAXA LA SPIT CONSTANTA PE AN TAXA E 500 LEI PE PERSOANA FIZICA AICI IN ACEASTA SPETA?? ? CUM A FOST OBLIGATA STEFANESCU ELENA SA PLATEASCA,SI CARE ARE TALON DIN 15 DECEMBRIE 2016 PE PERSOANA FIZICA SI MASINA IN ACEEASI ZI RADIATA DE PE S.R.L. ?????

cetatean
11 mai 2017
opinie

Plantați niște nuci pe spațiul verde.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5631 secunde