Aberații "a la Constanța"! Mașinile stau pe trotuar, pietonii merg pe carosabil

3309
19
Aberații

Articole de la același autor

Copii care se duc sau vin de la școală, mămici cu cărucioare, bătrâni cu sacoșe grele, cu toții fac slalom pe trotuare sau pe carosabil, printre mașinile parcate claie peste grămadă. Este bine știut faptul că, în Constanța, este criză de locuri de parcare.

Dacă, în centru, situația a mai fost ameliorată, în cartiere, zilnic, se duce o adevărată bătălie pentru un loc unde să-ți parchezi mașina.

Șoferii sunt nevoiți să-și înghesuie automobilele pe fiecare bucățică găsită liberă, chiar dacă asta înseamnă să ocupe tot trotuarul. Pietonii trebuie să se descurce cum pot. Toată lumea ridică din umeri. De vină este Ceaușescu, pentru că a făcut străzile așa de mici, blocurile așa de apropiate și trotuarele atât de înguste.

Zi de zi, pietonii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru a putea merge pe stradă. Fac slalom printre mașini și gropile de pe trotuare. Ies pe stradă și riscă să fie acroșați de o autoturism sau un autobuz.

"Zilnic, ne punem viața în pericol. Și noi suntem cât de cât atenți, dar pentru copii este foarte riscant. Ei nu își dau seama că șoferul nu poate să anticipeze că vor să ocolească o mașină de pe trotuar și că vor ieși pe stradă", ne-a spus Mircea Popescu, din Constanța.

Este o problemă de bun simț!

Situația este aceeași în mai toate cartierele Constanței. Unii pietoni au înțelegere pentru șoferii cu mașinile parcate pe trotuar, alții îi blestemă că le-au ocupat aleea.

"Eu îi înțeleg și pe oamenii ăștia, că nu au unde să-și pună mașinile. Ce să facă cu ele, să le ia în apartament? Trebuie să le lase și ei undeva. Problema este însă de bun simț. Pentru că poți să parchezi pe trotuar și să ocupi toată aleea, să nu mai poată trece nimeni, sau poți să lași o jumătate de metru, astfel încât să aibă loc și pietonii!", ne-a spus și Alexandru Mirea.

Amenzi pentru parcările neregulamentare

Poliția locală îi vânează pe șoferii care nu parchează regula-mentar pe trotuar și nu oferă suficient loc și pentru trecerea pietonilor. Însă, din păcate, agenții acționează mai ales în centrul municipiului. În anii trecuți, au fost astfel de campanii și în cartiere, pe vremea când se ridicau mașinile; de curând, însă, nu au mai avut loc astfel de acțiuni.

Conform șefului Poliției Locale, Daniel Bratu, legislația în vigoare impune șoferilor să parcheze autoturismele la marginea părții carosabile, paralel cu trotuarul, având grijă să lase loc de trecere pentru pietoni. HCM 194/2013 prevede o distanță de cel puțin un metru de la gardul viu până la mașină. Pe acolo poate trece și un copil cu ghiozdanul în spate și un părinte cu un cărucior de bebeluș.

Nu sunt terenuri

pentru parcări

Deși cunosc foarte bine situația parcărilor din Constanța, autoritățile locale spun că este foarte dificil să găsești un spațiu unde să poată fi amenajată o parcare.

"Nu sunt terenuri pentru amenajarea de parcări. Au fost făcute unele, în locul vechilor garaje, care au fost demolate. În rest, nu au fost amenajate alte parcări pentru că nu mai sunt terenuri și nici nu se poate desființa tot spațiul verde", explică Mugur Voinescu, de la Confort Urban. 

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
zoro
21 septembrie 2015
ne lasati cu vrajeala !

Nu sunt terenuri pt parcari ni se spune, pt ca unde au fost, au plantat niște șmecheri alte blocuri, tot fără parcări. Cum draqu se face ca de blocuri noi s-au găsit mereu spații, chiar și pe locurile cu verdeață, exemple cu duiumul. Ăștia chiar ne cred prosti.

Murphy
21 septembrie 2015
ANAF Tomis 3

ANAF Tomis 3 interzice cetatenilor platitori de taxe si impozite accesul in parcarea institutiei, de ce domnule director tineti parcarea goala si masinile platitorilor de taxe la stat blocheaza circulatia in fata blocului LT 5B din fata ANAF ? Este lipsa totala de educatie si acces de putere din partea acestui director iresponsabil care interzice accesul cetatenilor platitori de taxe sa parcheze masinile in fata institutiei ANAF ! Rusine, mare rusine !

unu
21 septembrie 2015
articol pertinent

multumim pt articol.chiar este o mare problema si nu stiu cum va fi rezolvata

n
21 septembrie 2015
b

Problema va fi rezolvata cand primariei ii va pasa de cetatenii ei.Cum au dat autorizatii de constructie pentru cladiri care nu respecta nicio norma,nici macar bunul simt,asa ar putea sa faca si locuri de parcare.Iar soferul constantean se stie ca este cel mai prost si cel mai nesimtit din tara si nu poate fi educat decat cu forta.Ati vazut voi politia dand amenzi pentru parcare neregulamentara in cartiere?Ati mai vazut politisti actionand pentru cetatean?

Seful Politiei Locale
21 septembrie 2015
Sergent Daniel Abramburel

Din articol rezulta ca domnul Abramburel,omu' lu' Fagadau,vaneaza soferii care nu PARCHEAZA REGULAMENTAR pe TROTUAR.Cum se face o parcare regulamentara pe trotuar ? Aflam putin mai jos,tot de la sergentul Abramburel:parcarea regulamentara pe trotuar se face pe carosabil(HCM 194/2013). Mai precis parcarea regulamentara pe trotuar se face "la marginea partii carosabile" paralel cu trotuarul(???....),avand grija( adica soferul) sa lase loc de trecere pentru pietoni. Care pietoni ? Pietonii care se deplaseaza pe carosabil sau pe trotuar ? De unde rezulta ca sergentul Abramburel,seful Politiei Locale, a fost turmentat,ori are probleme cu logica.Daca ne uitam si la anul cand a fost dat HCM-ul cu pricina,lucrurile devin si mai clare.Semneaza cel mai cinstit guvern.

Petrica
21 septembrie 2015
La Sfantu' Asteapta

Problema se rezolva nu cand ii tuna cuiva de la primarie,ci cand populatia va iesi o saptamana in numar foarte mare in strada si va cere imperativ sa se rezolve problemele. Cum credeti ca s-au rezolvat lucrurile in tarile azi numite civilizate,doar asa mioritic,prin cereri si milogeli ?!!! Asteptati mult si bine pana se aproba cererile sau si mai bine,carati-va toti in strainatate definitiv... Afara iese lumea in strada si daca se scumpeste berea cu cinci centi sau alte motive mici,la noi nici daca s-ar taia din nou salariile cu 50 % nu ar iesi decat o mie-doua de batrani .Asteptati sa faca primaria,pana la Sfantul Asteapta... Da,imediat va fi bine,toti alesii iubesc alegatorii si dupa vot,da,asa sa credeti,......

Alejandro
21 septembrie 2015
De vina

De vina nu este Ceausescu,ci Mazare ca a eli erat autorizatii de constructie pe spatii verzi fara ai obliga sa construiasca si locuri de parcare pentru acele imobile.

Pintea
21 septembrie 2015
Proceduri de lucru

Din masina politiei nu o sa vedeti niciodata daca vehiculele sunt la cel putin un metru de gardul viu. Daca politistii vor merge pe jos cel putin pe bulevardele mari ale Constantei ,iar o zona cu problema este intre Piata Tomis 3 si Boema vor gasi si masinile care blocheaza circulatia pietonilor.Totusi nu inteleg cum exista atatea echipaje cand este vorba de amendarea pietonilor care nu traverseaza regulamentar iar cand este vorba de respectarea dreptului de a circula al cetatenilor pe trotuar nu sunt solutii .Orice strada are 2 trotuare ,ar trebui ca pe unul dintre ele sa se interzica urcarea masinilor si astfel pietonii ar putea sa circule civilizat.Se pune pe o parte a strazii indicatorul oprirea interzisa si apoi se aplica legea.

gica
21 septembrie 2015
Solutie

Una bucata cui peste vopseaua masinii ar putea face soferul sa se gandeasca de doua ori inainte sa parcheze. Doi, una bucata seringa cu lichid de frana peste vopseaua masinii ar putea avea aceleasi rezultate. Sau, trei, nu faci nimic si astepti pana cand unul din copiii tai e calcat de o masina cand incearca sa ocoleasca masinile de pe trotuar. Problema e ca sunt unii tarani care-si vor masinile parcate in fata usii daca se poate (vezi moldovenii de pe tomis care merg la barurile din zona - toata banda I e blocata de astia). Zice-ti-mi orice adresa din ct si va gasesc loc de parcare la orice ora, pe o raza de 500m. Dar, nu, daca nu e in fata blocului melteanul nu poate sa stea linistit.

esti oligo
21 septembrie 2015
gica

votant de-al lui mazare, lihnit si vesnic salivand dupa o ciostarva. Marsch la cozile rusinii ! acolo e locul tau.

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0003 secunde