A VIII-a reuniune a Consiliului de Administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană

96
A VIII-a reuniune a Consiliului de Administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană - reuniune-1512650543.jpg

Articole de la același autor

Delegația ANOFM, condusă de președintele Cristiana Barbu, reprezintă Serviciul Public de Ocupare (SPO) din România la cea de-a opta reuniune a Consiliului de Administrație al Rețelei SPO din UE.

Evenimentul, ce se desfășoară sub egida președinției estone a Consiliului UE, creează cadrul abordării unor teme complexe precum: digitalizarea, rolul și impactul acesteia, oportunități și provocări ale digitalizării SPO, Regulamentul EURES, cooperarea SPO cu sectorul educației, evaluarea aptitudinilor în contextul situației refugiaților, activitatea Comitetului de Ocupare (EMCO), tendințele pieței muncii europene și Pilonul European al Drepturilor Sociale, piața muncii din Estonia și rolul SPO eston, parteneriate între SPO.

Totodată, se va discuta programul de activitate al Rețelei SPO, învățarea comparativă – stadiul actual, se va adopta Raportul pentru anul 2017 și Programul de activitate pentru anul 2018 și va fi votat prim-vicepreședintele Consiliului de Administrație al Rețelei SPO din UE, cu un mandat de 2 ani.

Vor avea loc și două ateliere pe tema "Rolul SPO în prevenirea șomajului și asigurarea ocupării sustenabile" și, la finalul programului, va fi organizată o vizită de lucru la un birou local de ocupare al SPO Estonia.

Delegația română va participa activ la discuțiile din sesiunile plenare și la atelierele de lucru, va prezenta, după caz, experiența ANOFM în domeniile supuse dezbaterii, va exprima votul pentru alegerea prim-vicepreședintelui Consiliului de administrație, precum și acordul privind Programul de activitate al Rețelei SPO din UE pentru anul 2018. De asemenea, va participa la vizita de lucru organizată la unul dintre birourile locale de ocupare ale SPO din Estonia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9856 secunde