A renunțat la viața pe mare pentru pictura trupului. "Tatuajele sunt viața mea!"

1083

Articole de la același autor

Orașul de la malul mării ascunde întotdeauna talente nebănuite, iar acest lucru se confirmă printr-o sumedenie de exemple, fie din sport, muzică, pictură sau alte domenii.

Unii dintre oamenii din Constanța care își exprimă talentul într-un mod inedit sunt artiștii și îndeosebi cei care se ocupă cu arta tatuatului.

Un exemplu concret este un tânăr constănțean care, după mai multe încercări de a-și crea o carieră, a hotărât că tatuajele sunt modul său de viață și din această artă își poate câștiga pâinea, făcând oamenii din jurul său fericiți.

Mircea Icleanu este un constănțean neaoș care, după ce a terminat liceul, s-a îndreptat către o carieră pe mare, urmând cursurile Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".

După o serie de voiaje în care a acumulat o anumită experiență, Mircea a descoperit arta tatuajelor și și-a dat seama că asta vrea să facă pentru tot restul vieții. A studiat în acest sens și în prezent, din mâinile sale, ies adevărate opere de artă.

El a explicat pentru "Cuget Liber" de ce s-a hotărât să renunțe la meseria de navigator, care este una destul de bănoasă și a ales acest drum.

"Consider că banii nu sunt totul în viață. Este adevărat că un navigator câștigă foarte mult, însă duce o viață departe de familie și acesta nu este neapărat un lucru bun. M-am apucat de făcut tatuaje dintr-o joacă. Mi-am dat seama că am talent la desen și am exersat mii de ore până să pot reproduce în prezent tatuajele acestea. La început a fost greu. Dar m-am mobilizat și acum fac acest lucru cu plăcere. Tatuajele sunt uneori refugiul meu. Aș putea lucra o zi întreagă, fără să resimt oboseala. Iubesc ceea ce fac", ne-a explicat tânărul artist.

În vârstă de 29 de ani, Mircea Icleanu activează în prezent în București, însă revine cu plăcere în orașul său natal, Constanța, ori de câte ori are ocazia.

Marea Neagră îl fascinează și o spune în repetate rânduri că nu ar da Constanța pentru niciun oraș din întreaga lume.

"Atunci când am câteva zile libere vin acasă, la Constanța pentru a mă relaxa. Am foarte mulți prieteni aici și abia aștept să mă întâlnesc cu ei, să stăm la poveșți. Constanța are un aer aparte. Câteodată este bine să iei o pauză atunci când este nevoie, pentru că altfel intervin erorile. Nu vreau să mă gândesc că mă voi despărți vreodată definitiv de Constanța", a adăugat Mircea Icleanu.

Tânărul locuiește la București, împreună cu soția sa, Cristina. Ea este cea care îl sprijină mereu în ceea ce face și îi este alături în momentele grele. Salariul este și el unul important. Chiar dacă nu câștigă la fel de mult ca un navigator, din arta tatuajelor se poate obține o remunerație mai mult decât decentă.

"Vă spun sincer că, la început, nu m-am apucat de acest lucru pentru bani. Nici nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe. Sunt bine acum și nu îmi fac probleme din cauza banilor. Banii vin și pleacă, însă liniștea sufletească este bine să o ai în permanență. Cristina este lângă mine și mă sprijină. Ne înțelegem perfect, chiar dacă uneori o mai supăr cu toanele mele", spune râzând Mircea.

Visul lui Mircea Icleanu este acela de a ajunge unul dintre cei mai buni artiști ai lumii, însă pentru acest lucru este nevoie de milioane de ore de exercițiu.

Artistul constănțean ne oferă prin acest exemplu o lecție de viață și ne arată că, atunci când suntem hotărâți, ne putem reprofila fără probleme.

Este nevoie de muncă, dorință și de pasiunea fără de care nu poți realiza nimic în viață.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8147 secunde