A "plouat" cu amenzi. ITM a sancționat aspru angajatorii de pe litoral

209
A

Articole de la același autor

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au desfășurat în perioada 26 iunie- 1 septembrie o serie de controale, în cadrul campaniei naționale privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în unitățile care își desfășoară activitatea pe litoralul Mării Negre. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă au verificat în această perioadă un număr de 688 angajatori, au aplicat 140 sancțiuni contravenționale, din care 107 amenzi, în cuantum de 1.695.300 lei și 33 de avertismente.

Totodată, au fost dispuse un număr de 399 măsuri de remediere a neconformităților constatate, iar pentru șapte angajatori care foloseau copii minori, fără a respecta regimul de lucru al minorilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. De asemenea, au fost depistate 79 de persoane la 48 de angajatori care foloseau muncă nedeclarată, valoarea amenzilor fiind de 1.530.000 lei. Deficiențele depistate se referă la încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară, nerespectarea programului de lucru și neevidențierea orelor de muncă prestate de salariați.

În plus, reprezentanții ITM au fost sesizați cu privire la neplata salariului la data negociată în contractul de muncă etc. În aceeași perioadă, inspectorii de muncă din cadrul serviciului Securitate și Sănătate în Muncă, au verificat un număr de 1.053 angajatori, cărora le-au aplicat 891 sancțiuni, din care 83 amenzi în cuantum de 107.000 lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Eveniment : Beach-baruri, amendate, pe litoral
Pagina a fost generata in 1.1759 secunde