A murit Emma Neagu, gimnasta care a impresionat la "Românii au talent"

1013
A murit Emma Neagu, gimnasta care a impresionat la

Articole recomandate

Emma Neagu, gimnasta de 15 ani care a impresionat în acest sezon al emisiunii "Românii au talent", a murit. Copila, care a oferit o adevărată lecție de viață în cadrul show-ului de la Pro TV, suferea de cancer osos.

Emma Neagu a murit pe 7 aprilie la vârsta de 15 ani din cauza cancerului osos, boală cu care a fost diagnosticată în anul 2017. Anunțul a fost făcut de mai multe organizații și fundații caritabile din Canada, unde copila s-a născut și unde devenise o adevărată voce de susținere a copiilor care sufereau de aceeași boală. 


 "Emma nu și-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer și a urât expresia «a pierdut bătălia». Își dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini și să facă mișcări complicate în ciuda cancerului. Deși avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înțeleaptă încât să știe că o victorie ține doar de viziunea proprie și de ceea ce lași pe această lume, nu de final", se arată într-un text privind detalii legate de înmormântare. De asemenea, pe Facebook a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea familiei îndurerate. 


 Emma Neagu a devenit cunoscută și în România după apariția în sezonul nouă "Românii au talent", unde a impresionat prin ambiția și spiritul ei. Pasionată de gimnastică și dedicată ei încă de la vârsta de trei ani și jumătate, Emma a reușit să facă performanță în acest domeniu în ciuda faptului că a ales să-i fie amputat piciorul, tocmai pentru a putea să-și urmeze pasiunea. În urmă cu doi ani, Emma a fost diagnosticată cu cancer osos, iar mama copilei a povestit la Pro TV că, deși medicii i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze pentru a putea dansa în continuare. 


 "Am plâns împreună de nenumărate ori. Când i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze, pentru că i-au spus că dacă își va salva piciorul va fi doar pentru partea estetică, va avea un metal în picior și va termina cu gimnastica și cu dansul, dar dacă își va amputa piciorul, cu multă muncă și determinare, va putea să facă ce făcea și înainte. Am avut multe divergențe. «Tu ai înnebunit? Să-i lași să-ți taie piciorul când poate fi salvat?»", a povestit mama fetei în ediția din 8 februarie 2019 a emisiunii "Românii au talent".

sursa text si foto: adevarul.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5925 secunde