Îngerul copiilor a urcat la Ceruri…

A murit chirurgul Alexandru Pesamosca

773
1
A murit chirurgul Alexandru Pesamosca - img8994-1314913008.jpg
Profesorul Alexandru Pesamosca a încetat din viață, în cursul nopții de miercuri spre joi, în jurul orei 2.00, la clinica de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie" din Capitală.
Medicul pediatru suferea de insuficiență cardiacă și renală și a fost internat, la sfârșitul lunii iulie, la Spitalul Floreasca din Capitală. În urmă cu puțin timp, el a fost adus la Spitalul "Marie Curie", acolo unde a operat mii de copii și a locuit atâția ani.
Tata Pesi, așa cum îl alintau pacienții, a operat în cariera sa, mii de copii. Acum, la vârsta de 81 de ani, îngerul copiilor a plecat în ceruri…
Profesorul Pesamosca, deși un titan al medicinii românești, a fost scos la pensie forțat. De câțiva ani era imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai ieșit din Spitalul de Copii "Marie Curie". Cum nu a avut niciodată timp să se ocupe de el și să-și ia o casă, profesorului i s-a îngăduit să locuiască în spital.
El a muncit timp de 60 de ani în Spitalul "Budimex", actual "Marie Curie", ajutând zeci de mii de copii în stare foarte gravă să ducă o viață normală.
Astăzi, trupul neînsuflețit al medicului va fi depus în sala de consiliu a Facultății de Medicină "Carol Davila", din București.
Alexandu Pesamosca s-a născut în 14 martie 1930, la Constanța, unde a urmat școala primară și Liceul "Mircea cel Bătrân". A absolvit Facultatea de Medicină Generală la București în anul 1954.

Comentează știrea

andrei
3 septembrie 2011
pesamosca

Unde este in CONSTANTA locuinta prof. PESAMOSCA, de care se spune ca o sa fie CASA MEMORIALA; pe malul marii unde?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5297 secunde