A intrat în vigoare Legea amnistiei fiscale. Cine beneficiază de anularea datoriilor către stat

187
1
A intrat în vigoare Legea amnistiei fiscale. Cine beneficiază de anularea datoriilor către stat - legeaamnistieifiscale-1438363059.jpg

Articole de la același autor

Mai multe obligații fiscale considerate a fi impuse de Fisc în mod abuziv, dar și obligațiile provenite din reîncadrarea activității independente în activitate dependentă au fost anulate la sfârșitul acestei săptămâni, după intrarea în vigoare a Legii amnistiei fiscale.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților, for decizional, în 24 iunie, și a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis aproape o lună mai târziu, în 20 iulie. Ea intră în vigoare începând cu 31 iulie.

Practic, pe obligațiile de plată stabilite de ANAF în urma reîncadrării activităților independente în activități dependente până la 1 iunie vor fi șterse. Guvernul a admis că normele legislative nu au fost foarte clare în momentul în care unele activități au fost înregistrate ca independente, beneficiind de unele scutiri fiscale, în loc de dependente.

Legea se referă și la anularea unor obligații fiscale, cum ar fi cele pentru salariații care au primit diurne, considerate de Fisc ca fiind asimilate salariilor, precum și la persoanele care au obținut venituri sub nivelul salariului minim pe economie și au fost obligate să plătească contribuții de sănătate la nivelul salariului minim pe economie.

Contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorată de persoanele care aveau venituri extrasalariale foarte mici se anulează, după ce au fost numeroase cazuri de persoane la nivel național care au primit decizii de impunere cu sume de plată de peste 400 de lei pentru venituri de 1 leu sau 5 lei, provenite din dobânzi bancare pentru alocații sau din câștiguri aferente acțiunilor deținute la SIF-uri.

Potrivit actului normativ, nu vor mai plăti CASS retroactiv cei în cazul cărora baza lunară de calcul a contribuției de sănătate este mai mică decât salariul minim brut pe țară aferentă perioadelor fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 și 31 decembrie 2014 și neachitată până la dată intrării în vigoare a legii, respectiv 31 iulie.

În ceea ce-i privește pe cei care au plătit deja impozitele respective, Ministerul Finanțelor caută o soluție, însă este puțin probabil să li se returneze sumele deja date.

Comentează știrea

Roxana
3 august 2015
Cauti ceva nou?

Cauti ceva nou? Echipa noastra te asteapta sa incepi cel mai performant si mai nou sistem prin care sa reusesti sa castigi bani mai multi decat ai reusit pana acum! Noi te ajutam sa obtii rezultate si sa fii multumit! Te vei convinge ca activitatea este foarte simpla si interesanta! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Patronatul IMM-urilor cere amnistie fiscală
Pagina a fost generata in 0.7539 secunde