A început vaccinarea cu Moderna. Astăzi s-a deschis şi centrul de la Pavilionul Expozițional

1089

Articole de la același autor

O nouă tranşă de doze de vaccin Moderna a ajuns, vineri, la Constanţa. Dozele vor fi distribuite la centrele de imunizare din judeţ. Peste 400 de constănţeni au primit deja serul Moderna, iar săptămâna viitoare vor fi suplimentate fluxurile de vaccinare din Constanţa.

32.340 de doze au fost administrate în județul Constanța, conform datelor actualizate vineri, 5 februarie. Dintre acestea, 31.960 au fost făcute cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech și 380 cu vaccinul dezvoltat de Moderna. De altfel, numărul total al persoanelor vaccinate în județul Constanța este de 26.709.



Luni, 8 februarie, a devenit funcţional și cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța. Este vorba despre cel de la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Centrul de pe bulevardul Mamaia nr. 331A va prelua, astfel, fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, persoanele care au deja programări la unitatea modulară de pe Stadionul „Portul” vor fi notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare. „Este important de menționat că beneficiarii nu își vor pierde programările. Mutarea fluxurilor a venit ca urmare a unei analize minuțioase realizate de autorități, prin care a fost determinat că Pavilionul Expozițional permite o utilizare eficientă a resursei umane și, în același timp, se va gestiona mai bine numărul mare de persoane care vor să se imunizeze, ținând cont de preconizata creștere a capacității de vaccinare”, explică reprezentanţii Prefecturii Constanţa.



Şase fluxuri noi

În primă fază, vor fi asigurate opt fluxuri de vaccinare, însemnând o capacitate de imunizare de 576 de persoane pe zi. „Până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi operaționalizate alte şase noi fluxuri. De altfel, Pavilionul Expozițional poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri. Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a fost amenajat de Primăria Municipiului Constanța, în grija căreia va intra și asigurarea resursei umane necesare, dar și gestionarea logistică pentru o funcționare fluidă a procesului de vaccinare”, mai transmit cei de la Prefectura Constanţa.



Între timp, 4.100 de doze de vaccin Moderna i-au fost repartizate judeţului de la malul mării şi au fost livrate vineri. Aceasta este a doua tranşă care soseşte săptămâna aceasta, la Constanţa, prima totalizând 4.360 de doze.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3912 secunde