A ÎNCEPUT EUTANASIEREA MAIDANEZILOR LA CONSTANȚA / Unde acționează hingherii și cum îi poți chema la tine in cartier

4385
51
A ÎNCEPUT EUTANASIEREA MAIDANEZILOR LA CONSTANȚA / Unde acționează hingherii și cum îi poți chema la tine in cartier - ainceputeutanasierea2-1395937779.jpg

Articole de la același autor

Câinii maidanezi pare că o duc destul de bine la Constanța. Cum s-a încălzit vremea, cum au ieșit cu zecile pe străzi, mai ales acum, că este perioada de împerechere. Haite de dulăi pot fi văzute aproape în fiecare cartier. Și constănțenii au observat că maidanezii s-au înmulțit și nu mai contenesc cu telefoanele la Serviciul de Ecarisaj. 


"Nu știu de unde au apărut, dar de vreo două zile tot se plimbă prin zonă o haită de 12 câini. Aseară i-am numărat. Sunt și mai mici, și mai mari. Se bat, se mușcă, pentru că sunt doar vreo trei - patru femele și restul masculi. Nu par periculoși pentru pietonii din jur, pentru că sunt prea ocupați cu treaba lor, dar nu poți să fii niciodată sigur. Am chemat hingherii, dar când au venit nu i-au găsit. Cine știe pe unde ajunseseră cu nunta lor!", ni s-a plâns Ioan Slav, din Constanța. 
Potrivit șefului Serviciului de Ecarisaj din cadrul Primăriei Constanța, Cristina Itoafă, două echipe de hingheri sunt în permanență pe străzile din municipiu. "Avem o echipă care lucrează conform graficului și o alta care merge în zonele de unde vin sesizările cetățenilor. Zilnic sunt adunați câini fără stăpân și duși la Biobază", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Itoafă. 
Maidanezii care sunt grav bolnavi sau grav răniți sunt eutanasiați, ceilalți sunt ținuți 14 zile lucrătoare, timp în care pot fi revendicați sau adoptați. "În cazul în care trece acest termen, se aplică legea și câinii care nu sunt nici revendicați, nici adoptați la distanță sau luați din Biobază sunt eutanasiați. Această procedură costă 42 de lei. Iar întreținerea unui câine în Biobază costă aproximativ 400 de lei", a mai explicat șeful Serviciului de Ecarisaj. 
În prezent, însă, Biobaza nu mai are locuri pentru adopția la distanță. În aceste condiții, câinii pot fi doar adoptați și duși într-un alt spațiu. "Se întâmplă însă să găsim și să adunăm de pe străzi câini care au fost deja adoptați. Noi îi ridicăm, iar persoanele care vin să-i ceară intră într-o evidență separată a Poliției. Dacă se mai întâmplă încă o dată să-i găsim liberi pe străzi, atunci nu îi mai dăm înapoi când vin să-i revendice", a mai spus Cristina Itoafă. 


Cum puteți adopta un câine fără stăpân 
Pentru a adopta un câine fără stăpân, trebuie să faceți dovada că îl puteți îngriji, că aveți resurse financiare să îl hrăniți și că aveți unde să îl țineți. Primul pas este să mergeți la Biobaza Constanța, să alegeți un câine și să așteptați să fie sterilizat. Apoi, în ziua în care vă duceți să îl luați acasă, trebuie să prezentați o adeverință de venit de la serviciu sau cuponul de pensie în cazul vârstnicilor. 
"În plus, trebuie să faceți dovada spațiului unde va fi dus câinele. Dacă merge la curte, trebuie prezentată schița din contractul casei. Dacă merge la bloc, este necesar și acordul vecinilor", ne-a explicat o reprezentantă a Biobazei. 


Comentează știrea

51 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
noni
28 martie 2014
pt Olguta

Catre Olguta ! Ia repede abonamentul pe ''troleu'', da fuga la biobaza, adopta-i pe toti, i-ai la tine in casa si indrazneste sa eliberezi macar unul, personal te dau in judecata si te reclam la politie. Se pare ca prietenia ta cu Pastaie si promisiunile lui, s-au destramat. Astept mesajul tau caracteristic, indescifrabil, incoerent si revolutionar. Valabil si pentru restul rectofililor canini, protectori verbali de patrupede. Azi incepe oficial razboiul cu voi. Pun tableta la incarcat, imi iau liber de la munca si doar de voi ma ocup.

g.cismaru
28 martie 2014
maidanezi

Pe str,CALATIS si SULMONA sunt zeci caini maidanezi-adevarate focare de microbi-va rugam interveniti !

UN CITITOR
28 martie 2014
un obsedat in libertate

Ca sa ajungi sa-ti iei "liber de la munca si doar de voi ma ocup" inseamna ca ceva baiete nu-i in ordine cu tine !. Niciodata un om sanatos nu are voie nici legal, nici moral sa rada de un hanticapat. Si cu asta am spus tot. Esti un jeg de om.

Eu
28 martie 2014
Sa nu mai fure caini de pe proprietati private

Noul obicei de a strange catei de pe proprietati privata se cheama furt. Indiferent ca sunt tarcuri ale unui ONG care nu primeste bani de la stat pentru intretinerea maidanezilor, sau din curtile oamenilor, ale firmelor. Sa va spun cum procedeaza: unde vad mai multi caini intr-o curte, deschid poarta si normal, cainii ies afara. Atunci ii inhata sub pretextul ca sunt pe domeniul public. O prietena a patit asta. Duba era parcata in apropiere si cand unul dintre caini a iesit pe poarta, au inceput sa-l fugareasca. Noroc ca proprietarul a vazut si a intervenit imediat. Asa se stranga mai nou cainii....fara efort. Caini ai oamenilor, caini cu stapani. Si nu sunt fabulatii, este adevarul. E greu sa alergi cainii maidanezi, e mai simplu sa-i iei direct din curte...

odata pentru totdeauna
28 martie 2014
Va spun

Ca dai de mancare la un caine in fata blocului sau arunci de la geam oase in spate ca sa manance cainele nu inseamna ca este cainele tau. Daca vrei sa ai un caine trebuie sa il tii in curte sau in casa sa il plimbi, sa ii faci vaccinurile sa ai lesa si sa il deparazitezi si sa raspunzi daca musca pe cineva. Altfel se cheama neglijenta cu posibile consecinte penale.

Dr.Mengele
28 martie 2014
"olguta" nu exista

Lasati-o pe "olguta" in pace.Comentatorul "olguta" este o diversiune inventata de cineva(probabil de un ONG) cu scopul de a deturna discutiile in sfera scandalului fara sfarsit.Pentru comentatorii cu argumente,"olguta" are efectul bromurii care se baga pe vremuri in ceaiul soldatilor,pentru a le potoli pofta de sex in cazarma.Pentru alti comentatori,"olguta" este ca pisica aruncata peste gard ca sa intarate cainele vecinului. Pana si titlul articolului este o diversiune."A inceput eutanasierea..." ,este formulat ca si cum s-a dat startul la insamantarile de primavara.Nu vad un plan,o logica,nimeni nu stie cati caini sunt pe strada,nu exista responsabilitati pentru toti proprietarii de animale,o brambureala totala.Politicul nu are interesul sa rezolve aceasta problema.Aici sunt bani multi de sifonat.Asta este o golaneala asemanatoare cu retrocedarile de terenuri si case.Procesul de retrocedare a inceput acum 25 de ani.S-a terminat ? Niet ! Nici nu au interesul.In permanenta se mai gaseste cate un teren de retrocedat,pentru ca au nevoie de spagi la nesfarsit.Despre retrocedari si eutanasiere vom discuta si in anul 2055.Mazare spunea in decembrie 2013 ca legea va fi aplicata incepand cu 01,ianuarie 2014 ,cand cheltuielie vor fi prevazute in buget..Maidanezul "bugetati",o golaneala politica.

locuitor nemultumit
28 martie 2014
cainii din Constanta

Pe strada PESCARILOR (FALEZA NORD) sunt mai multe haite de caini! Si in TOMIS 3 sunt foarte multi!Va rog, adunatii de pe strazi !

cristi
28 martie 2014
si cum ii poti chema

Articol scris de tot rahatul..."Unde acționează hingherii și cum îi poți chema la tine in cartier" - nu reiese de absolut nicaieri din cuprinsul articolului.

Stefan
28 martie 2014
In atentia Politiei si a Primariei orasului Ovidiu

Pe drumul care leaga Centura orasului Ovidiu de Poiana, la aprox. 150 m de Centura, sunt mai multi ciini decit toti ciinii la un loc din orasul Ovidiu. Este un risc foarte mare pentru oricine care trece prin zona aia pt. ca ei stau linga sosea si ataca pe oricine. Au fost citeva persoane care au fost muscate. Este oare necesar sa fe omorit un copil sau o femeie pt. a se face ceva ? Repet, ACEA ZONA ESTE EXTREM DE RISCANTA SI, DACA NU SE VOR LUA MASURI, MAI DEVREME SAU MAI TIRZIU CINEVA VA FI UCIS DE CIINI, pt. ca oamenii sunt obligati sa treaca pe acolo, n-au alt drum !!!

sf. dracu
28 martie 2014
ca sa vezi

adica al doilea oras ca marime din tara, primul ca importanta, probabil, are DOUA echipe de hingheri??? wow, banuiesc ca-s compuse din max 3 persoane echipele, din care unul e soferul (unui papuc obosit), dar daca-i cauti prin contabilitate, gasesti miliarde cheltuite cu folos, ptr mii de interventii si sute de angajati. vai de capul nostru, oras de cacat condus de idioti votati de imbecili. iar dna-ul doarme cu mana pe intrepicioare

51 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6578 secunde