€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

A început dezinsecția în municipiu. Constănțenii, obligați să-și deratizeze gospodăriile

Ştire online publicată Miercuri, 05 Iunie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
A început sezonul insectelor sâcâitoare, așa că autoritățile locale au reluat dezinsecția în municipiul Constanța. Pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța, echipele care asigură dezinsecția au reînceput încă de ieri să stropească spațiile verzi din parcuri, scuaruri și promenade. 


„Pe lângă parcuri, toate cartierele vor fi luate din nou la picior, după cum urmează: Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile Noi, CET, Faleză Nord, Inel I, II și III, IC Brătianu și Zona peninsulară. Până vineri se continuă acțiunile în Tomis Nord, ICIL, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și stațiunea Mamaia. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța. 
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și  circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. 
De asemenea, măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. 


„Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar, conform HCLM Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3”, mai transmit cei de la Primăria Constanța. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8529 secunde