A fost vizat Planul de management al fluviului Dunărea, Deltei Dunării, spațiului hidrografic Dobrogea și apele costiere a fost vizat

162
1
A fost vizat Planul de management al fluviului Dunărea, Deltei Dunării, spațiului hidrografic Dobrogea și apele costiere a fost vizat - delta-1448548190.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Consiliilor județene, prefecturilor, primăriilor, Agențiilor Județene de Protecția Mediului, operatorilor de apă, ONG-rilor, agenților economici, Direcțiilor Județene de Sănătate Publică din județele Constanța și Tulcea au avuzat, în urmă cu câteva zile, în cadrul ședinței de lucru a Comitetului de Bazin organizat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral "Proiectul Planului de management al fluviului Dunărea, Deltei Dunării, Spațiului Hidrografic Dobrogea și Apelor Costiere".

Avizarea acestuia s-a realizat după ce, pe parcursul acestui an, ABADL a susținut o serie de întâlniri și dezbateri publice cu factorii interesați (industrie, agricultură, aglomerări umane, etc.) de Planul de management cu scopul consultării lor pe probleme specifice pentru îmbunătățirea calității mediului acvatic, precum și pentru activitățile necesare pentru implementarea acestui plan în perioada 2016 – 2021 și pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite de DCA 60/2000/CE. Tuturor factorilor implicați le-au fost trimise chestionare pentru exprimarea punctelor de vedere și pentru a contribui cu propuneri pertinente la îmbunătățirea documentului.

Una dintre dezbateri, care drept scop reducerea, în perioada 2016 – 2021, a poluării provenite din aglomerările umane, a vizat stabilirea măsurilor și surselor de finanțare pentru alimentarea cu apă potabilă și stabilirea programului pentru colectarea și epurarea apei uzate, atât pentru operatorii de apă, cât și pentru consiliile locale din județele Constanța și Tulcea.

De asemenea, în urma altei reuniuni organizate de ABADL urmează a fi realizate o serie de măsuri și identificate sursele de finanțare pentru măsurile ce trebuie implementate în cel de-al doilea Plan de Management. Tema întrunirii a fost legată de nivelul de poluare a apelor cu substanțe organice, nutrienți și substanțe periculoase, precum și a măsurilor pentru atenuarea alterărilor hidrolorfologice și a impactului poluării pe calitatea apelor de suprafață și subterane în spațiul hidrografic Dobrogea – Litoral determinat de activitățile industriale și agricole.

Tot în cadrul ședinței Comitetului de Bazin al ABADL au prezentate și avizate, Programul de Măsuri 2016 – 2021 și Registrul Ariilor Protejate, ambele documente fiind părți integrate ale Planului de Management Bazinal. Directiva Cadru Apă prevede că zonele cu cerințe speciale de protecție, stipulate de către alte directive europene, să fie identificate ca zone protejate.

Programul de măsuri include măsuri de bază (alimentarea cu apă potabilă și stabilirea programului pentru colectarea și epurarea apei uzate), care prevăd implementarea cerințelor europene în domeniul apelor, iar acolo unde măsurile de bază nu sunt suficiente, se aplică măsuri suplimentare pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite de Directiva Cadru Apă.

Comentează știrea

Cosmin
26 noiembrie 2015
Afaceri de acasa!

Afaceri de acasa! Oferim un sistem extra-eficient de instruire gratuita in care inveti rapid cum poti incepe afaceri de acasa. Cursul este total gratuit si te invata tot ceea ce iti trebuie pentru a sti cum sa pornesti afaceri de acasa! Cand vrei cu toata seriozitatea mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9384 secunde