A fost publicată lista cu unităţile alimentare în care pot fi folosite cardurile pentru mese calde

485
A fost publicată lista cu unităţile alimentare în care pot fi folosite cardurile pentru mese calde - fondproiecteuropean-1616944713.jpg
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a publicat vineri pe site-ul său listele unităţilor alimentare în care pot fi utilizate carduri pentru mese calde prevăzute prin proiectul „Sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic”.

Aceste unităţi alimentare sunt restaurante, cantine şi firme de livrare care distribuie sau livrează la domiciliu mesele calde, proiect finanţat prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD), lansat în luna septembrie 2020.

Beneficiarii tichetelor pentru mese calde din acest program sunt pensionarii cu vârsta de peste 75 ani cu venituri de până la 800 lei pe lună, în baza listelor întocmite de casele teritoriale de pensii, şi persoanele fără adăpost, conform listelor transmise de unităţile administrativ-teritoriale.

Ajutorul pentru cumpărarea de mese calde este de 180 lei/lună, sumă care se virează pe cardurile speciale puse la dispoziţie în acest scop.

Bugetul alocat pentru prima etapă a programului este de 640 milioane de lei, iar 236,28 milioane de lei au fost viraţi, în perioada decembrie 2020 - februarie 2021, pe cardurile speciale pentru asigurarea meselor calde.

Un număr de 285.000 de carduri au fost emise şi distribuite, iar 70% din cardurile distribuite au fost deja folosite pentru cumpărarea a cel puţin unei mese calde, potrivit MIPE.

Unităţile care oferă mese calde sunt în număr de 3.500, cu peste 8.000 de puncte de lucru. Livrări la domiciliu sunt asigurate în 700 de localităţi în care nu există restaurante, iar 1.800 de POS-uri au fost asigurate în mediul rural de către emitenţii de carduri.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) are o alocare de 441 de milioane de euro şi este finanţat din fondul de ajutor european destinat persoanelor cele mai defavorizate. Prin program este finanţată acordarea de ajutoare alimentare şi asistenţă materială de bază pentru persoanele defavorizate.

Acordarea ajutoarelor UE pentru cumpărarea de mese calde este reglementată de OUG nr. 115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9568 secunde