A fost lansat un standard bazat pe măsuri sanitare pentru a sprijini industria hotelieră și a restaurantelor

254
A fost lansat un standard bazat pe măsuri sanitare pentru a sprijini industria hotelieră și a restaurantelor - cameradehotel-1597253646.jpg

Articole recomandate

Bureau Veritas și Federația Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) au lansat un standard bazat pe măsuri sanitare pentru a sprijini industria hotelieră și a restaurantelor să arate conformitatea cu cele mai bune practici pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, informează un comunicat al companiei citat de Agerpres.


Certificarea pentru acest standard precum și etichetarea ca "Safe Site" este disponibilă tuturor membrilor FIHR, în baza protocolului semnat de Federație și Bureau Veritas.


Potrivit sursei citate, standardul este conceput ca să certifice că procedurile de siguranță și protocoalele de curățenie și dezinfecție adecvate au fost respectate, oferind astfel posibilitatea hotelurilor si restaurantelor să se redeschidă în condiții mai sigure. Eticheta "Safe Site" se va acorda după un audit care va verifica conformitatea cu normele legale precum și implementarea celor mai bune practici în prevenția Covid-19.


Standardul va acoperi atât cazarea, cât și cateringul și va stabili standardele sanitare aplicabile voluntar tuturor hotelurilor membre FIHR. Rezultatul concret al acestui efort este un ghid operațional pus la dispoziția tuturor părților interesate din industria hotelieră, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităților (Organizația Mondială a Sănătății, Ministerul Sănătății, etc), atât în spațiile de servicii pentru oaspeți, cât și în spații de birouri și catering.


"Prin această inițiativă, dorim să oferim răspunsuri la ceea ce trebuie să facă industria noastră pentru conformarea cu normele necesare pentru un turism în siguranță dar și să implementăm soluții noi, adaptate noilor condiții în care funcționează unitățile din turism. Toate acestea, cu scopul de a reduce riscurile de infectare în cadrul industriei noastre și, mai ales, de a aduce la cunoștință turiștilor ceea ce facem pentru a le câștiga încrederea că practicăm un turism în siguranță, un turism responsabil", a subliniat Călin Ile, președintele FIHR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2362 secunde