A fost elaborat noul Regulament al Parcărilor la Constanţa! Cât vom plăti pe oră

8084

Articole de la același autor



Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa propus de Primăria Constanţa a fost revizuit în urma consultărilor publice, iar, în cursul acestei dimineţi a fost publicat pe site-ul instituţiei. Acesta urmează să fie supus la vot în cadrul şedinţei ordinare a  Consiliului Local Municipal Constanța, care va avea loc vineri, 23 aprilie.
Astfel, potrivit noului regulament, în zona zero, adică în parcările adiacente spaţiilor publice din zona centrală a oraşului, tariful pentru parcare va fi de 4 lei pe oră, cu TVA inclus, cu primele 30 de minute gratuite. Plata se va face prin parcometru, sms, aplicaţie mobile de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă. Tariful va fi aplicat non-stop. Autorităţile pun la dispoziţie şi mai multe tipuri de abonament, inclusiv nominal, pentru instituţiile publice (199 lei pe lună) şi pentru persoanele juridice sau fizice care pot dovedi că desfăşoară activitate comercială profesională în zona zero, cu un tarif de 499 lei pe lună, cu TVA inclus. Totuşi, abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare.


În zona 1 (parcările adiacente spaţiilor publice din diverse zone de interes public, comercial şi turistic), tariful va fi de 3 lei pe oră, taxat după primele 30 de minute gratuite, iar abonamentele vor fi de 199 lei pe lună, respectiv 499 lei pe lună.
În zona 2 (parcările situate pe trama stradală de pe teritoriul administrativ al municipiului Constanţa), tariful va fi de 1 leu pe oră, după primele 30 de minute gratuite. Aici, vor fi disponibile cinci tipuri de abonamente. Cel de o zi va costa 20 lei, TVA inclus, cel pentru şapte zile va fi 100 lei TVA inclus, cel pentru 30 de zile va fi 150 lei, TVA inclus. De asemenea, constănţenii vor putea achiziţiona un abonament anual, de 199 lei, iar riveranii, un abonament anual, cu loc de parcare rezervat, la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidenţiale pentru persoanele fizice sau juridice autorizate. Abonamentele de 1 zi, şapte zile sau 30 de zile şi 1 an nu includ rezervarea locului de parcare.
Iar, în zona 3, în care sunt incluse parcările de reşedinţă şi riverane, taxa va fi cea prevăzută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor şi taxelor locale.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.537 secunde