A fost bătaie pe plajele din Năvodari și Mamaia. Pe mâna cui au încăput și de ce hotelierii protestează

8437
6
A fost bătaie pe plajele din Năvodari și Mamaia. Pe mâna cui au încăput și de ce hotelierii protestează - fotofondplaje-1496075184.jpg
Plajele libere de contract au fost scoase la licitație, săptămâna trecută. În total, 40 de sectoare și subsectoare au fost licitate. Așa cum era de așteptat, cea mai mare concurență a fost pentru sectoarele din Mamaia și Năvodari, însă, în mod surprinzător, chiar și sectoarele din Tuzla au fost licitate, deși sunt mai puțin cunoscute, greu accesibile și nici nu sunt cuprinse în proiectul de înnisipare de la anul.


Recordul de firme înscrise pentru un sector de plajă a fost de 19, pentru subsectorul 25 din Năvodari, adică aproape de zona de cluburi de fițe, unde șezlongul se închiriază chiar și cu 50 lei pe zi. S-au "bătut" în oferte Sunbeach Invest SRL, Asocierea Serdan Management și Pechem SRL, Ocvion Club SRL, NBC Line SRl, Doors Events SRL, Tactic Events SRL, Sona Resort SRL, White Beach SRL, Mianelly Sunlight 2017 SRL, Excelero Events SRL, Business Corner SRL, Novonir Grup SRL, Asocierea Romned Port Operator SA și PFA Dumitru Al. Constantin, Prokon Flash SRK, Red SRL, Amoa Beach SRL, Inox Design Pro SRL, Red & White Wine SRL și Tomis Summer Beach Services SRL. Patru oferte au fost respinse, iar cel mai mare punctaj a fost obținut de White Beach SRL - 72,20 puncte, care a și câștigat subsectorul.


16 agenți economici s-au înfruntat și pentru subsectorul 6 din Năvodari, mulți dintre ei participând la licitația și pentru alte zone. A câștigat Agrement Sport Club SRL, cu 50 de puncte, iar două oferte au fost respinse. Tot la Năvodari, subsectorul 46 a fost râvnit de 11 companii, printre care și Romned Port Operator SA, care însă nu a întrunit suficient punctaj. Câștigătorul declarat, Red SRL a avut 50 de puncte. 


Romned a luat sectorul cel mai râvnit din Mamaia


Pentru celelalte sectoare din Năvodari, s-au înscris câte patru, cinci agenți economici. Subsectorul 2B a ajuns la Excelsior SRL, subsectorul 4 la Agrement Sport Club SRL, subsectorul 7 la Dan Nicol SRL, subsectorul 8 la Fresh Beach Services SRL, subsectorul 15, la II Filip George Gabriel, subsectorul 16, la DM Travel Trans SRL, subsectorul 1 din zona 2 a fost câștigat de Asocierea Nautic Jet Schi SRL cu Ciobanu Cristian Gabriel și Ifrim Ionel, care a avut maximum de 100 de puncte, fiind și singurul candidat înscris la licitație. În rest, subsectorul 3 din zona 2, pentru care s-au "bătut" și Romned Port Operator SA și Grup Petrol Marin SA, a fost adjudecat de Trinagria SRL, Mamaia White Tower SRL a câștigat subsectorul 4, întrecând la punctaj alți trei concurenți, printre care și Romned, în timp ce subsectorul 5 a fost luat de Holiday Beach SRL, din nou cu un punctaj mai mare decât Romned.


Asocierea Romned Port Operator SA și Lotca Pestcom SRL a reușit însă să câștige unul din cele două subsectoare scoase la licitație în Mamaia, cel din dreptul hotelului Orfeu. Asocierea a avut 76,03 puncte, cu mult peste cei opt contracandidați, dintre care patru au și fost respinși. Pe cordonul Eforie Nord - Eforie Sud două subsectoare au ajuns la Opal Construct SRL, iar unul va fi scos la următoarea etapă a licitației, ambele firme ofertante fiind respinse. Aceeași situație este și la Eforie Sud, unde trei subsectoare nu au putut fi contractate, agenților economici fiindu-le respinse ofertele.


Chiriași și la Tuzla


Pentru sectoarele din Tuzla au fost chiar și trei ofertanți, subsectorul 1 fiind câștigat de Bel Air Impex SRL, subsectorul 2 de Opal Construct SRL și subsectoarele 3 și 4 de Mini Braseria Grand SRL. La Olimp, o porțiune de plajă a fost adjudecată de Blaxy Administrator SRL, administratorii complexului de lux Blaxy Resort, iar o alta de Alpin 2003 SRL. În rest, la Neptun și Saturn, toate ofertele au fost respinse. Plajele care nu au fost licitate vor fi scoase la o nouă licitație, în luna iunie.


"O situație aberantă!"


De cealaltă parte, hotelierii se arată nemulțumiți de politica de închiriere a plajelor care permite unor firme cu alte obiecte de activitate decât cele specifice de turism, agrement sau beach bar să câștige plajele și apoi să le subînchirieze. "De ani de zile, agenții economici licitează un bun național de care turiștii români sau străini ar trebui să beneficieze în mod gratuit. Noi, hotel, nu închiriem șezlonguri și nu înțeleg de ce trebuie să plătim la ABADL (n.r. Administrația Națională de Apă Dobrogea Litoral - administratorul plajelor) sume exagerate. Trebuie să se stabilească o dată pentru totdeauna soarta plajelor și fiecare hotel să aibă o plajă aferentă numărului locurilor de cazare. Asistăm acum la situația aberantă în care operatori cu alte domenii de activitate decât turism au închiriat tronsoane foarte mari de plajă, iar hotelierii nu au unde să-și trimită turiștii să-și întindă un prosop", ne-a declarat Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronatelor din Mamaia.


Plajele, alocate hotelurilor


De altfel, Federația Patronatelor din Turismul Românesc a înaintat deja către Ministerul Turismului o propunere ca fiecare spațiu de cazare să aibă alocat un perimetru de plajă, în funcție de numărul de locuri. "Noi propunem inițierea unui proiect de lege privind exploatarea plajelor turistice de către hotelieri. Practic, în funcție de numărul de locuri de cazare să se aloce între patru și șase metri pătrați de plajă, ca fiecare activ de pe litoral să-și aibă plaja pro-prie în exploatare, să poată oferi servicii turistice de calitate. Numai așa putem ajunge la nivelul la ceea ce vedem în străinătate. Iar dacă mai rămân plaje, acelea să fie închiriate altor operatori", a mai spus Nicolae Bucovală.


Comentează știrea

Apele Romane
30 mai 2017
Tiganie pe plaja

S au intrebat cumva aceste "capete luminate " de,cam cate zeci de hectare din nisip sunt furate cu aceste shezlonguri,baldachine,umbrele..sunt furate ???. S au intrebat tot acele capete luminate de cam cate zeci de hectare de nisip sunt furate de acele cocioabe de lemn care au invadat plaja ??. Se mai intreaba cineva de,cum sa te bronzezi sub umbrela !!!!!. Nu marea fura nisipul, ci specia asta care se cheama si oameni !

Sindicatul "Aspra de baie"
30 mai 2017
Min. Turismului

Federatia Hotilor din Turismul Romanesc se plang Ministrului "Chifla" Dobre , ca alti hoti , mai smecheri ,de la ABADL-ul celebrilor penalilor Mitrea si Papari le-au dat plajele altor banditi contra unor licitatii trucate si pe spagi. Bai tata, voi credeti ca Brutarul de la Min.Turismului o sa va rezolve ,fara o spaga grasa si consistenta catre el si partid?O sa va rezolve asa cum a rezolvat problemele din turism ,marea managera pusa de voi la ANT, "competenta" aia cu "bot de ratusca" despre care Curtea de Conturi a spus ca n-a facut nimic, doar ca si-a fatait dosul prin strainatate pe banii statului. PS.Prost ala care vine sa-si petreaca concediul pe litoralul romanesc plin de kitshuri si faurit pe bani murdari si spagi date lui Mazare&Co.

Dragnea
30 mai 2017
La pușcărie cu penalii de la Apele Române

LA PUȘCĂRIE CU PENALII DE LA APELE ROMÂNE

Mircea
30 mai 2017
Patronii,capete seci

Stiti de ce romanii nu iau exemple din tarile in care se face turism de calitate? Pentru ca au orgoliul omuluii marginit si capos. Plajele sunt batjocorite de niste neciopliti autodenumiti afaceristi,serviciile oferite turistilor sunt scumpe si proaste,siguranta turistilor este practic nula, se mananca prost,putin si foarte scump. Cum sa ai turisti multi? Cei care se pacalesc venind aici,povestesc prietenilor ce au patit si uite ce frumos se face marketingul natural...Fara oameni potriviti nu faci nimic.

Liviu Chilian
30 mai 2017
Rromarlani-porcidecaine rabiati, starpituri satanizate, gnomi blestemați(proverb românesc)

In vara 1977 am început sa cunosc oameni din Europa, ce veneau pe litoral. Am aflat de la ei ca aveau o anxietate din cauza Romanilor tineri - le era teama de hoție si înșelăciune. Știau de Tziganii-bandiți si schimb de valuta. Străinii ii percepeau ca hoți, perfizi pe viitorii Rromarlani. In primăvara 1987 am scris unuia din oamenii străini cunoscuți dupa 1977: "Eu nu mai pot da trăiesc in aceasta "țara" in care "oamenii" numai mint, fura si sunt de'o lașitate înfiorătoare! Eu nu pot sa fac niciuna nici alta! Te rog sa ma ajuți sa plec de'aici". Am reușit sa fug fără niciun ajutor. Dupa treizeci de ani, in kkpIUDALismul instalat între timp, vad ca fosta Romanie e un bantustan atemporal in care cleptomania si moartea lenta au devenit modul de antiviata. --- De ce, ce rațiune ii împinge pe Rromarlani, sa facă din plaje, un bun natural, bunul poporului, un subiect PATOLOGIC de hoție, Nebunie generalizată? De ce plaja trebuie sa ajungă in ghearele a terți BANDIȚI? Ca asta se înțelege. Plaja din fata unui hotel e "închiriată" unui...kkpIUDAlist din afara turismului; tzicnit ce, la rândul lui, o subînchiriaza unui 'banditzel' mai mititel. Cum e posibil așa ceva? Plaja nu e un bun kkpIUDAlist! E bun popular! Ministerul turismul sau primăria trebuie sa mențină plaja, iar hotelul sa plătească o taxa. --- Se înțelege ca plaja naționala e data in...administrarea ABDDL-ului. Pai, scar-boss la ABDDL, am înțeles, e un Greco-Tzigan nebun pe nume Paparis. Asta explica de ce plaja Romanilor a devenit obiect cleptomaniac. Un Roman nu ar permite acest fenomen MALADIV! --- Acum câteva veri, am fost pe plaja de la Belona, Eforie Nord. Am rămas înmărmurit. In primul rând, plaja e mutilata de prezenta unui bazin interior pt amararea bărcilor unui anume Kkoposz, un Gabor nebun, fost șef UTC, ajuns kkpIUDAlist de succesuri si politicastru satanic. Apoi, pur si simplu nu vedeam nisip! Ci chiștoace si alte mizerii. Șezlonguri si...multe muieri cu ugerele expuse. --- Păcătoasa adunătura-satanizata de gnomi, Rromarlanii'astia, Coane Fanica!

Liviu Chilian
30 mai 2017
Ha! Sinistrul "turismului", un Tzigan-Bulgar nebun, vrea sa schimbe brandul bantustanului

D'le! Este inexplicabila apetența pt MALADIV la Rromarlani. Ce morb i'a decerebrat si dezumanizat pe aceste curiozități hominide! Ce trăsnaie i'a trecut prin capatzana, puradelului ăstuia smintit, Dobrev si Tatii! Sa convingă lumea ca Brandul ideal al Rromarlaniei sunt doi ciobani ce crapă, cu bata, capul picurarului Roman, in fata unei... mioare behaitoare! Si asta dupa ce Ciocanitoarea Woodry aproape ca reușise sa impună Brandul cu o poseta Vuiton si un toc înalt de pantof. 'R'ati ai bizdicului de Rromarlani căpiați! De s'ar hotărî Rușii sa va ocupe, sa va deporteze in Stepa calmuca, si sa numească Mioristan, neobantustanul vostru

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.626 secunde