A fost abandonat proiectul de blocuri şi străzi de pe faleza de la Plaja Modern? Taluzul, plin de bălării!

2461

Articole de la același autor

La începutul anului 2021, doi investitori străini, proprietari ai mai multor parcele pe taluzul de pe strada Mihai Eminescu, între Zorile şi Casa Căsătoriilor, şi-au anunţat intenţia de a ridica, pe mal şi în buza plajei, mai multe blocuri turn, de a amenaja străzi şi de a construi un cartier de lux. Proiectul a fost supus consultării publice, dar a fost destul de contestat. Şi, deocamdată, se pare că a fost sistat.







Anunţul de intenţie privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru reglementare teren strada Mihai Eminescu FN – zona Casa Căsătoriilor a fost publicat pe data de 15 februarie 2021 pe site-ul Primăriei Constanţa. Iniţiatorii, Christos Panapoulos şi Eva Flevari, intenţionau lotizarea falezei, amenajarea a două artere rutiere, una la baza malului, Şoseaua de Coastă, şi alta, strada FN2. Conform documentelor depuse la Comisia de Urbanism, în planuri erau prevăzute construcţii terasate cu înălţimea maximă de 18 metri. De asemenea, apărea o „propunere orientativă”, o parcare publică în dreptul „Dealului Modern”.

În stadiul de consultare publică, proiectul a stârnit numeroase reacţii negative, după cum au precizat, pentru „Cuget Liber”, reprezentanţii Primăriei Constanţa. Documentaţia de urbanism PUZ pentru care s-a demarat procedura de informare şi consultare a publicului în data de 15.02.2021 prin depunerea anunţului de intenţie publicat pe pagina oficială a instituţiei, la secţiunea Lista cu dezbateri publice pe teme de urbanism, la poziţia nr. 684, a fost iniţiată prin emiterea certificatului de urbanism nr. 1613/06.05.2020 şi a avizului de oportunitate nr. 107370/21.07.2020 prin care s-a stabilit zona de studiu, respectiv teritoriul delimitat de limite cadastrale, format din terenurile identificate cu nr. cadastrale 260317, 234747, 212569, 239035, 239036, 212364.





Constănţenii vor terenuri publice şi spaţii verzi amenajate

„În faza de anunţare a intenţiei au fost înregistrate 47 de adrese cuprinzând observaţii/sesizări referitoare la intenţia de elaborare a planului de urbanism, adrese care au fost trimise către elaboratorul documentaţiei de urbanism – Agorapolis SRL. Majoritatea petiţionarilor îşi exprimă dezacordul cu privire la intenţia de edificare a unor construcţii pe terenurile situate pe taluz, care, în opinia lor, ar fi trebuit să rămână publice şi să fie amenajate ca spaţii verzi. O mică parte sugerează organizarea unor concursuri de soluţii în vederea găsirii unor modalităţi optime de mobilare a terenurilor în vederea stabilizării taluzului şi punerii în valoare a cadrului natural existent”, se arată în răspunsul solicitat de redacţia „Cuget Liber” şi transmis de Primăria Constanţa.



Deocamdată, proiectul a rămas în acelaşi stadiu, nemaifiind continuaţi paşii în vederea autorizării.

„Până la data prezentei nu a fost prezentată documentaţia de urbanism PUZ, menţionăm totodată faptul că nu deţinem alte informaţii referitoare la stadiul eliberării documentaţiei de urbanism PUZ, acesta fiind iniţiat de un investitor privat. Ulterior depunerii documentaţiei, aceasta va fi analizată în cadrul Comisiei Tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism în vederea continuării procedurii de consultare a publicului, respectiv organizării dezbaterii publice. În temeiul prevederilor Raportului informării şi consultării publice şi a punctului de vedere emis de membrii CTATU, va fi întocmit avizul arhitectului şef, iar documentaţia de urbanism va fi înaintată analizei Comisiei de specialitate nr. 2, iar proiectul de hotărâre aferent planului de urbanism va fi transmis în vederea înscrierii pe lista de proiecte care vor fi supuse votului în plenul Consiliului local al municipiului Constanţa”, au mai declarat, pentru „Cuget Liber”, reprezentanţii Primăriei Constanţa.



Potrivit unor surse, se pare că proiectul este sistat, deocamdată. În prezent, nu se mai lucrează la elaborarea PUZ-ului, cel mai probabil căutându-se soluţii pentru a rezolva procedurile necesare pentru avizare. Până atunci, constănţenii care trec prin zonă vor trebui să ignore terenul neîngrijit, bălăriile crescute, din care pare că ar putea să iasă în orice moment un şarpe uriaş, mai ales că autorităţile locale nu pot face curat şi tăia buruienile de pe o proprietate privată.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9598 secunde