9.200 de hectare de păduri virgine, acceptate în Catalogul Național al Pădurilor Virgine

128
1

Articole de la același autor

WWF-România a obținut acceptarea a 9.200 ha de păduri virgine în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și, astfel, conservarea acestor ecosisteme unice, în forma naturală actuală. Altfel spus, aici nu se va mai putea interveni, decât în caz de siguranță națională. Această suprafață, comparabilă cu cea ocupată de 18.000 de terenuri de fotbal, reprezintă doar o treime din totalul ariilor identificate, cartate și încadrate pentru protejare de către WWF în ultimii ani.
Între 2013 și 2016, pe teren au fost evaluate peste 100.000 ha considerate potențiale păduri virgine. Dintre acestea, 30.000 ha păduri virgine și cvasivirgine au fost identificate, cartate și trimise spre protecție integrală, prin eforturile proprii ale WWF (vezi raportul complet). Aceste studii acoperă suprafețe atât din proprietatea statului, cât și proprietăți private.
În 2012, WWF a pus bazele legislației care urma să protejeze pădurile virgine, printr-un ordin de ministru ce stabilea criteriile de identificare pentru aceste păduri. În 2016 a fost creat Catalogul Național al Pădurilor Virgine, ultimul pas necesar pentru a garanta protecția acestor păduri. WWF a identificat și propus spre includere peste 30.000 ha păduri virgine, dintre care 9200 ha sunt deja acceptate. Procese de identificare au fost realizate și de către alte organizații.
Totuși, o treime dintre pădurile virgine identificate nu pot fi protejate din lipsa compensațiilor. Din cele 22.000 ha evaluate de către autorități în această etapă, 7.100 ha nu au putut fi adăugate în Catalogul Național al Pădurilor Virgine din cauza refuzului proprietarilor privați - motivația acestora fiind lipsa compensațiilor.


Comentează știrea

ROMAN
18 decembrie 2016
INTREBARE ?

CU JOHANIS KW SI AI LUI, MAI AVEM PADURI ? DACA MAI SUNT PE ICI, COLO, SA STITZI CA ACESTA LE VINDE PAS CU PAS, DUPA AIA TRECE PESTE "GRANITZELE MELE ", INTRA IN ALTA PARTE A " EUROPEI MELE " SI DE ACOLO MAI DEPARTE PESTE " MARILE SI OCEANELE MELE ", ADICA PE " TERRA MEA " SI TOT ASA PE " PLANETELE MELE " SI IN FINAL PE UNDE O MAI VEDEA CU OCHII ! CA ACESTUI OM, II PLAC PAS CU PAS : CASELE, MASINILE LUXOASE / BLINDATE, AVIOANELE, PLIMBARILE, FUNCTZIILE INALTE, DEPLASARILE DE LA BUCURESTI LA SIBIU SI RETUR, INTR-UN AN DE 52 ORI 2 = 104, TOATE SA FIE LA PLURAL, CA NU-I PLACE SA LUCREZE CU SINGULARUL, CI CU PLURALUL !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0747 secunde