85 de români, diagnosticați cu Covid la o fermă din Bavaria

139
85 de români, diagnosticați cu Covid la o fermă din Bavaria - 1-1592413389.jpg

Articole de la același autor



Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis în cursul zilei de astăzi, că 85 de cetățeni români care lucrează la o fermă din Bavaria au fost testați ca infectați cu noul coronavirus în perioada 28 mai - 11 iunie, fiind asimptomatici, și în prezent se află în carantină. Potrivit Agerpres, toate costurile referitoare la cazare și hrană pe durata carantinei sunt suportate de către angajator, care acordă și o sumă zilnică de 50 de euro fiecărei persoane. 


De asemenea, alți 19 lucrători români, testați pozitiv la sfârșitul lunii mai, au încheiat perioada de carantină, au avut două teste negative și au revenit deja în țară. Totodată, în cazul în care cetățenii români care au fost testați pozitiv cu COVID-19 își vor exprima dorința de a reveni în țară, angajatorul va întreprinde demersurile necesare după expirarea perioadei de carantină și retestare.


În context, MAE precizează că situația fermei în cauză este în atenția Consulatului General al României la Munchen încă de la începutul lunii mai, la data de 6 mai fiind efectuată și o vizită la sediul acesteia de către consulul general al României la Munchen. Atât din datele obținute la fața locului, cât și din informațiile comunicate de către reprezentanții fermei, a reieșit că sunt respectate condițiile de igienă și securitate la locul de muncă, toate mesajele cu privire la normele de igienă fiind afișate și în limba română.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6402 secunde