37 de constănțeni au beneficiat, anul trecut, de formulare E112

512
Anul trecut, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța a eliberat 37 de formulare E112, documente prin care pacienții care nu pot primi în timp util tratament în România pot beneficia de tratament medical în Europa, plătite, din bugetul asigurărilor sociale de sănătate din România.
În afară de E 112, principalele formulare europene care oferă drepturi în ceea ce privește tratamentul în statele UE sunt E 104, E 106, E 109, E 115, E 126.
Formularul E 104 este un atestat privind totalizarea perioadelor de asigurare, de muncă sau reședință, extrem de util în cazul celor care vor să se integreze în sistemul asigurărilor sociale într-o țară din Uniunea Europeană. Documentul permite obținerea de drepturi în ceea ce privește tratamentele, drepturile ce revin în cazul aducerii pe lume a unui copil sau în caz de deces atunci când un lucrător începe o activitate într-un stat și nu îndeplinește condițiile de deschidere de drepturi în acel stat pentru a putea pretinde aceste prestații.
Formularul E 106 este intitulat "atestat privind dreptul la prestațiile în natură ale asigurării de boală - maternitate în cazul persoanelor care au reședința într-un alt stat decât statul competent". În baza acestui formular, persoanele care au rezidența în altă țară decât în cea în care plătesc asigurările de sănătate pot beneficia de drepturile ce li se cuvin.
Formularul E 109 permite ca, în cazul în care familia unui lucrător dintr-o țară UE pleacă într-o altă țară din Comunitatea Europeană, să poată beneficia de asistență medicală.
Formularul E 115 poate fi solicitat de lucrătorul sau șomerul aflat în incapacitate de muncă pe teritoriul unui alt stat membru decât statul competent de la instituția de la locul de reședință sau ședere, pentru a beneficia de drepturile ce i se cuvin.
De asemenea, dacă ați beneficiat de servicii medicale într-unul din statele Uniunii Europene, vă puteți recupera banii grație formularului E 126.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9019 secunde