30 de grauri morți, găsiți între blocurile de la Far

389
30 de grauri morți, găsiți între blocurile de la Far - 1aebe0b939da07c675d7a6ddc10faa0c.jpg
Constănțenii care locuiesc pe Bd. 1 Mai, în zona Far, s-au alarmat, sâmbătă dimineață, când au descoperit, în grădinița din spatele blocului B1, aproximativ 30 de grauri morți. Oamenii s-au speriat, având în vedere cazurile din Suedia, Italia și SUA, unde în ultimele zile au fost găsite mii de păsări moarte. "De dimineață nu erau aici, au apărut cândva între orele 8,00 și 10,00", a declarat pentru "Cuget Liber" Laurențiu Negrescu, constănțeanul care a găsit păsările. Lângă păsări a fost găsită și o pungă cu pene, astfel că oamenii bănuiesc că cineva le-a aruncat în grădinița respectivă, după ce le-a otrăvit sau le-a împușcat. Cel mai probabil punga a fost aruncată de la etaj, căci vreo doi grauri au rămas prinși în crengile copacilor. De altfel, în zonă este un adevărat "sport național" ca gunoaiele să fie aruncate de la balcon, copacii fiind "împodobiți" cu resturi menajere.
Oamenii s-au adresat Direcției Sanitar-Veterinare Constanța, dar reprezentanții instituției au susținut că nu au personal pentru a strânge păsările. Drept pentru care, localnicii au improvizat: păsările au fost strânse cu ajutorul unui băț, băgate într-o pungă și duse la sediul direcției, aflate peste drum.
Primele analize au fost efectuate de medicii veterinari încă din cursul zilei de sâmbătă, dar nu s-a putut stabili cauza morții. Romeu Lazăr, director DSV, a declarat: "La autopsie a reieșit că nu aveau leziuni specifice unei boli. Păsările erau deshidratate, nu aveau nicio boabă în tractul digestiv, foarte probabil nu au găsit nimic de mâncare din cauza înghețului". În zilele următoare vor fi efectuate și teste toxicologice și virusologice, pentru a se stabili dacă sunt purtătorii unui virus.
Reprezentanții Protecției Animalelor au fost sesizați că alte zece de ciori au fost găsite moarte, în aceeași zi, în Parcul Tăbăcărie. Niciun exemplar nu a ajuns însă la DSV, pentru analiză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2385 secunde