28 de firme din Constanța, depistate de ITM cu muncitori la negru

278
28 de firme din Constanța, depistate de ITM cu muncitori la negru - muncalanegru-1362574493.jpg
În luna februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societăților  comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.
Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii  și  securitatea și sănătatea în muncă a salariaților. Potrivit purtătorului de cuvânt al I.T.M. Constanța, Flori Vișan, Corpul de control Relații de Muncă  din cadrul I.T.M. Constanța a verificat un  număr de 566 agenți economici din care 102 au fost sancționați. S-a aplicat un număr de 118 sancțiuni contravenționale din care 83 amenzi în valoare de 579.500 lei și 35 avertismente. S-a dispus un număr de 909 măsuri cu termen  de remediere.


"Au fost depistați 28 angajatori care practicau munca fără forme legale, cu un număr de  81 de  persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă, unde s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 410.000 lei. Pentru trei agenți economici, cu un număr total de 40 de persoane fără forme legale de angajare, a fost sesizat  Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța pentru a stabili dacă aceștia se fac vinovați de încălcarea prevederilor art. 264 (3) din Lg.53 / 2003 republicată", a explicat reprezentantul I.T.M. Constanța.


Inspectorii de muncă au mai depistat nereguli în ce privește repausul săptămâna, evidenței orelor de lucru prestate de salariați, încheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, acordarea drepturilor salariale restante, munca suplimentară și munca de noapte. 


De asemenea, Corpul de control Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul I.T.M. Constanța a verificat un număr de 253 angajatori și a dispus 587 măsuri de remediere a neconformităților constatate. Au fost aplicate 587 sancțiuni, din care 569 avertismente și 18 amenzi în valoare de 79.500 lei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2239 secunde