25 SEPTEMBRIE, O NOUĂ SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ? "Este, înainte de toate, un act profund și personal"

535
25 SEPTEMBRIE, O NOUĂ SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ?

Articole recomandate

Nicolae Bădălău, fost președinte executiv al PSD și senator al formațiunii aflate la guvernare vrea ca românii să sărbătorească Ziua Dăruirii, pe 25 septembrie. Senatorul PSD a depus proiectul de lege la Senat și vrea ca în această zi să se organizeze programe și manifestări culturale, educative, artistice și de voluntariat, cu caracter social. "Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos", spune inițiatorul, în expunerea de motive, scrie libertatea.ro 


Propunerea legislativă prevede că, pe 25 septembrie, autoritățile administrației centrale și locale și instituțiile aflate în subordinea sau cordonarea acestora, pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii, în vederea organizării și derulării în bune condiții a acestor manifestări.


"Scopul promovării acestei inițiative legislative este acela de a crește repsonsabilitatea cetățenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societății, de a contribui la o moștenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea și implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii", spune Bădălău în expunerea de motive, cel care urmează să devină președintele Consiliului Național al PSD.

Senatorul PSD își începe expunerea de motive la propunerea legislativă cu un citat din Blaise Pascal: "Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiți."


"Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: a de oferi celuilalt, de a te simți împlinit, de a-i contamina pe alții de bucuria vieții. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna și a simți că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun și mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă", mai spune liderul PSD.

"Ziua Dăruitii înseamnă a încorpora soluții de tipul: donații de bani, alimente, produse, timp, activități de voluntariat, promovarea produselor locale, prin schimburile de produse între comunitățile locale, dezvoltarea spiritului civic în cadrul comunităților locale, încurajarea de donare de sânge", enumeră inițiatorul propunerile de "activități" care ar putea să aibă loc în această Zi a Dăruirii, mai scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4739 secunde