24 de copii au ajuns de la grădiniță direct pe patul de spital

2239
24 de copii au ajuns de la grădiniță direct pe patul de spital - 00b8e765d536c1c4e75d189d3c08f52f.jpg

Articole de la același autor

Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța a fost informată, în cursul dimineții de luni, 15 noiembrie, de evoluția unui focar de îmbolnăviri la o unitate de învățământ preșcolar din Hârșova.

30 de copii din grădiniță prezentaseră, încă din cursul nopții de vineri spre sâmbătă, simptome specifice unei toxiinfecții alimentare, 24 dintre aceștia necesitând internarea.
Copiii, cu vârste cuprinse între doi și șase ani, au fost aduși la Spitalul Orășenesc din Hârșova acuzând dureri digestive, febră, vărsături și scaune diareice. "22 de preșcolari au fost internați în secția de Pediatrie a Spitalului din Hârșova, iar doi la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, iar șase cazuri sunt în tratament la domiciliu", a declarat, pentru "Cuget Liber", Constantin Dina, directorul DSP Constanța. O echipă a DSPJ Constanța, formată dintr-un medic epidemiolog de la Compartimentul Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile, un medic inspector igiena alimentației - departamentul de Inspecție și un asistent igienă școlară, s-a deplasat, în cursul zilei de ieri, la unitatea de învățământ. Scopul inspecției a fost depistarea și evaluarea tuturor bolnavilor, evaluarea condițiilor igienico-sanitare, recoltarea de probe biologice de la copiii bolnavi și personalul din blocul alimentar.

Anchetă la grădiniță
"Inspectorii au ridicat probe din produsele alimentare, au recoltat probe de coprocultură și exudat nazal și exudat faringian, precum și probe din apă și de la personalul grădiniței. Bucătăreasa unității a motivat că avea o programare și a trebuit să se interneze, dar în cursul zilelor următoare vor recolta analize și la dumneaei. Inspectorii au spus că grădinița era curată, alimentele erau achiziționate și folosite pentru prepararea mâncării preșcolarilor în aceeași zi, tot personalul avea carnetele de sănătate la zi. Așteptăm rezultatele de la laborator pentru ca să vedem ce s-a întâmplat acolo și care a fost cauza focarului îmbolnăvirilor", a mai precizat șeful DSP.
Între timp, starea micuților s-a îmbunătățit. Potrivit dr. Stela Halichidis, de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, cei doi copii internați în unitatea sanitară se simt bine și vor fi externați în cursul zilei de astăzi sau mâine. Surse din Spitalul Orășenesc Hârșova ne-au declarat că mare parte din preșcolarii internați acolo vor pleca și ei acasă astăzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Pneumonia face ravagii în Constanța
Pagina a fost generata in 0.9984 secunde