2 mai, Ziua mondială a râsului

308
2 mai, Ziua mondială a râsului - astaziestecelebrataziuamondialaa-1619936080.jpg

Articole de la același autor

În prima duminică a lunii mai este celebrată, anual, Ziua mondială a râsului. În 2021, această zi este marcată la 2 mai. Ziua mondială a râsului este iniţiativa medicului indian Madan Kataria, fondatorul mişcării ''Laughter Yoga'' ("Hasyayoga"), adică terapia prin râs. Kataria este şi autorul cărţii "Râzi fără motiv" (''Laugh For No Reason'', 2002).


În mesajul dedicat ediţiei din 2021 a Zilei mondiale a râsului, Madan Kataria afirmă că, în prezent, avem nevoie de râs mai mult decât oricând, potrivit http://end.laughterguru.com. Restricţiile şi îngrijorările cauzate de actuala pandemie pot avea un impact negativ asupra stării de bine şi chiar a sănătăţii mintale. Terapia prin râs este un mod de a combate aceste efecte negative, de a diminua anxietatea şi de a induce o stare de spirit pozitivă, optimistă. Pentru ediţia din 2021 a Zilei mondiale a râsului, rămâne valabilă tema de anul trecut: "Nu râdem pentru că suntem fericiţi, ci suntem fericiţi pentru că râdem".


Tradiţionalele întâlniri şi spectacole nu vor avea loc nici în acest an, dar cei interesaţi de o porţie sănătoasă de râs pot accesa paginile de socializare ale diferitelor cluburi înfiinţate de adepţii terapiei prin râs, precum laughteryoga.org/zoom-laughter-club/.


Primul club de terapie prin râs a fost înfiinţat de Madan Kataria în anul 1995, într-un parc din Mumbai, numărând şase persoane. Kataria a organizat pentru prima dată Ziua mondială a râsului în 1998, tot la Mumbai, cu participarea a peste 12.000 de oameni. Evenimentul a trecut curând graniţele Indiei, în anul 2000 peste 10.000 de danezi marcând această zi în centrul capitalei Copenhaga.


Până în prezent, au fost înfiinţate Cluburi de Râs în peste 116 ţări, precizează http://end.laughterguru.com, inclusiv în România. Potrivit paginii de Facebook a Clubului Laughter Yoga din Bucureşti, "Râsul este gratuit, îl avem cu noi tot timpul, chiar şi atunci când nu avem motiv să râdem. Trebuie doar să ne lăsăm buzele şi corpul să râdă şi deja viaţa noastră se schimbă în bine. În aceste momente tensionate pentru întreaga lume, avem cu toţii nevoie să râdem, să ne destresăm psihic şi fizic".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.675 secunde