2.000 de lumânări aprinse în Parcul Tăbăcăriei, sâmbătă, de Ora Pământului

259
2.000 de lumânări aprinse în Parcul Tăbăcăriei, sâmbătă, de Ora Pământului - orapamantului20176-1521826018.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă seară, constănțenii sting lumina și ies în parc pentru a sărbători Ora Pământului. Între orele 20.30 și 21.30, toți suntem invitați în Parcul Tăbăcăriei, să-i dăm Pământului o oră de răgaz și să aprindem 2.000 de lumânări, msimbolul internațional al acestei zile manifest.


La Constanța, evenimentul este organizat de Mare Nostrum, care ne provoacă să luăm cina la lumina lunii. 


"Vom avea un colț special amenajat pentru cei cărora le pasă de utilizarea rațională a resurselor, luminat fără curent electric, doar folosind dispozitive eco de iluminat, realizate de voluntarii Mare Nostrum. De asemenea, va fi un colț pe care mesajele eco, atât ale Mare Nostrum, cât și ale constănțenilor, își vor găsi loc. Colțul este reprezentat de o plasă, unde constănțenii vor găsi mesajele organizației, dar unde își vor putea agăța propriile promisiuni față de salvarea Pământului. Și vom mai avea Bolul 60+, un bol simplu de sticlă, care va conține răvașe pline de tâlc pentru constănțeni. Fiecare participant va putea lua din acest bol un răvaș, cu mențiunea că va face tot posibilul să respecte ce este scris pe el. Răvașele sunt printate pe hârtie reciclată", explică Mihaela Cândea Mirea, directorul executiv al ONG Mare Nostrum.


Copiii dăruiesc naturii din energia lor


Jandarmii constănțeni se alătură campaniei și, timp de o oră, vor opri aparatele consumatoare de energie electrică, a căror deconectare nu afectează activitățile specifice aflate în derulare. De asemenea, evenimentul va reuni prin cântec, în fața Cazinoului, peste 250 de copii sub sloganul internațional "Dăruiește naturii din energia ta!". Sub coordonarea Andreei Imre Rusu, dirijoarea Corului Galacteea, copiii și tinerii din Constanța, timp de o oră, vor umple orașul de energie prin propria lor stare de bine și prin căldura vocilor reunite. Acești copii vor avea ocazia să sărbătorească "Ora Pământului" prin suportul primăriilor din următoarele localități, care vor asigura transportul copiilor în orașul Constanța: Mangalia, Limanu și Albești. 


Ora Pământului este un eveniment internațional, demarat în anul 2007 în Sidney, Australia. "Chiar dacă pare greu de crezut, o oră cu lumina stinsă poate ajuta vizibil la salvarea resurselor existente la nivel local, național, internațional. Bineînțeles, noi, ca și organizație de mediu, încurajăm ca tot ceea ce înseamnă energie, curent, electricitate să fie utilizată pe toată perioada anului, nu numai în acest interval orar stabilit la nivel internațional", mai spune reprezentantul Mare Nostrum.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Martie 2018
Stire din Social : VIVO! Constanța deschide PANDORA
Pagina a fost generata in 2.4586 secunde