Ziua mondială de luptă împotriva cancerului la copil

86
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului la copil - astaziesteziuamondialadelupta-1392402098.jpg

Articole de la același autor

Federația Asociației Bolnavilor de Cancer atrage atenția autorităților asupra suferinței celor cinci mii de copii din România, care, în fiecare zi, se luptă cu această cumplită maladie. Asta în condițiile în care, în fiecare an, aproximativ 400 noi cazuri de cancer pediatric sunt diagnosticate, afecțiunile oncologice fiind a doua cauză de mortalitate în rândul copiilor români. 


"Nimic nu este mai cutremurător pentru un părinte decât să-și vadă copilul bolnav de cancer și să nu îi poată oferi tratamentul de care are cea mai mare nevoie pentru a se însănătoși sau măcar pentru a avea o copilărie mai aproape de normalitate. Noi vorbim în numele copiilor suferinzi și în numele părinților care stau în spitale alături de cei mici și se luptă pentru ca aceștia să aibă acces la tratamentele care le sunt necesare pentru a supraviețui", susține dr. Cezar Irimia, președintele federației. 


15 februarie este data la care este marcată lupta împotriva cancerului la copil, zi în care se atrage atenția asupra efectelor pe termen lung asupra vieții și dezvoltării copiilor bolnavi și că tratamentul acestora ar trebui să fie o prioritate pentru Ministerul Sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Drama constănțenilor bolnavi de cancer
Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Centru modern de cercetare a cancerului
Pagina a fost generata in 0.6825 secunde