Zile "de foc" la Ambulanța Constanța. Telefonul sună fără încetare!

168
Zile

Articole de la același autor

Numai în ultimele 24 de ore, Serviciul de Ambulanță Constanța a înregistrat 350 de solicitări din partea constănțenilor care suferă de inimă, dar și a turiștilor care au exagerat cu expunerea la soare. Majoritatea pacienților preluați de urgență cu salvarea sunt vârstnici și copii. 


"Serviciul de Ambulanță Constanța a înregistrat o activitate extrem de intensă în ultimele 24 de ore, având 350 de solicitări, dintre care jumătate din stația centrală, implicată fiind și stațiunea Mamaia. Majoritatea apelurilor au venit din partea pacienților cronici, a cardiacilor, dar și a turiștilor care au copii mici și care au suferit insolații, stări febrile, colici. Pentru a preveni suprasolicitarea serviciului de salvare, vom pune la dispoziția turiștilor și locuitorilor din sudul litoralului două puncte de intervenție medicală rapidă, instalate în Costinești și Neptun. Pentru Constanța și Mamaia, vom suplimenta cu câte unul sau două echipaje pe fiecare tură, 24 de ore din 24", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Ionuț Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Constanța. 


Având în vedere perioada caniculară pe care o tranzităm zilele acestea, medicul face următoarele precizări: "Le recomandăm constănțenilor și turiștilor să evite expunerea la soare în intervalul orar 10 - 17, să evite consumul de alcool, cafea sau băuturi carbogazoase, dar și consumul de mâncăruri grase și să se hidrateze corespunzător prin consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi. Totodată, le recomand părinților să își îmbrace copiii cu haine lejere, deschise la culoare". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6209 secunde