Zeci de mii de infecții respiratorii, înregistrate într-o săptămână

365
Zeci de mii de infecții respiratorii, înregistrate într-o săptămână - infectii-1325790482.jpg
Peste 53.000 de români au avut nevoie de consultări medicale în ultima săptămână a anului 2011 din cauza infecțiilor respiratorii acute. La nivel național, numărul acestora este mai mare cu 1,2% decât cel înregistrat în săptămâna precedentă.

Cel puțin așa arată raportul transmis de către Centrul Național de Supraveghere a Bolilor Transmi-sibile la Ministerul Sănătății.

Din totalul de 53.606 de pacienți, 11.429 au fost diagnosticați cu pneumonii, iar 42.141 cu viroze respiratorii. Totodată, săptămâna trecută s-au înregistrat 35 de cazuri compatibile clinic cu gripă în toată țara, iar până marți, 3 ianuarie, au fost confirmate, cu laboratorul, șapte cazuri de gripă sezonieră (AH3N2).

La nivelul județului Constanța, Direcția de Sănătate Publică a raportat aproape trei mii de cazuri de infecții ale căilor respiratorii înregistrate în săptămâna 26 decembrie-ianuarie.

Pentru a evita îmbolnăvirile și infecțiile, Ministerul Sănătății recomandă cetățenilor ca, în această perioadă, să asculte sfatul medicilor, să nu neglijeze regulile de igienă personală și să respecte un regim de viață sănătos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8971 secunde