Zeci de copii de 4 - 6 luni bolnavi cu afecțiuni respiratorii. Cei mai mulți nu sunt îngrijiți și hrăniți corespunzător

259
Zeci de copii de 4 - 6 luni bolnavi cu afecțiuni respiratorii. Cei mai mulți nu sunt îngrijiți și hrăniți corespunzător - gynia41-1484317530.jpg

Articole de la același autor

Frigul favorizează apariția bolilor de sezon, astfel că în această perioadă secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență este plină de copilași cu bronșiolite, pneumonii, bronho-pneumonii, infecții respiratorii ale căilor superioare. Bronho-pneumoniile sunt mai grave, susține dr. Ilie Sora, dar bronșiolite sunt mai des întâlnite. 


"Nu există o vârstă limită pentru apariția acestor boli, dar copiii cu vârsta de până într-un an au imunitatea mai scăzută și sunt cei mai expuși. Majoritatea micuților internați au între patru și șase luni. O altă cauză care duce la apariția bolilor face referire la faptul că majoritatea sunt hrăniți cu formulă de lapte și nu mai sunt alăptați natural, apoi condițiile de viață pentru unii dintre ei lasă de dorit.


Unii copii provin din familii cu mulți frați, cu probleme sociale, care nu sunt îngrijiți și hrăniți corespunzător și care cresc într-o singură cameră mai multe suflete", a precizat medicul pediatru. Acesta a mai spus că o bună parte dintre copilașii care ajung pe secție sunt din Tulcea, Fetești și că sunt aduși de părinți la spital din vina lor. 


"Foarte mulți copii nu au fost duși nici măcar o dată pe la medicul de familie", a explicat specialistul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3067 secunde