Zeci de constănțeni au ajuns pe patul de spital din cauza vremii

273
Zeci de constănțeni au ajuns  pe patul de spital din cauza vremii - zecideconstanteniauajunspepatul-1390839422.jpg

Articole de la același autor

După nici 24 de ore de ninsoare și ger, zeci de constănțeni s-au transformat în pacienți internați în spital cu preinfarct sau accidente vasculare, spun, îngrijorați, medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța. Asta pentru că, deși suferă de boli cardiace sau neurologice, nu s-au protejat de frig și efort. 


Ambulanțele au făcut cale bătută de la spital la zeci de pacienți care au avut nevoie de îngrijiri medicale și chiar de internare. Astfel, zilele acestea, medicii au acordat ajutor specializat unui număr foarte mare de constănțeni care suferă de inimă sau au probleme neurologice. 
"Odată cu scăderea bruscă a temperaturilor au început și problemele în ceea ce îi privește pe bol-navii cronici. De aceea, în ultimele 24 de ore de gardă, în serviciul de urgențe, au fost zeci de preinfarcturi sau accidente vasculare. Asta înseamnă că bolnavii pur și simplu au suferit decompensări din cauza frigului, dar și a efortului depus", a explicat dr. Rodica Tudoran, șefa Secției de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța. 


Medicii, pregătiți pentru un nou val de pacienți
Cadrele medicale susțin că și în zilele următoare se așteaptă ca numărul prezentărilor să crească, mai ales pentru că mulți nu respectă recomandările medicale. "Sigur că mare parte dintre cei care ajung în această perioadă la urgență sunt și cei care nu respectă niciodată recomandările și nu evită pericolul. Din păcate, în mare parte este vorba despre vârstnici, iar în cazul lor situația este mult mai delicată, iar complicațiile nu întârzie să apară. Suntem abia la începutul unei perioade încărcate și suntem conștienți că liniștea de până acum se va transforma în zilele urmă-toare într-un calvar", mai spune medicul. 


Internări pe bandă rulantă
Mare parte dintre bolnavii care au ajuns la urgențe au avut nevoie de internare, spun medicii, și asta pentru că starea lor de sănătate nu permitea să fie lăsați să plece acasă. Pentru fiecare bolnav în parte însă nu este nevoie doar de cadrele medicale din urgență, ci de o întreagă echipă medicală. "Sigur că după prima evaluare pe care o facem în Serviciul de Urgență se trece la investigații mai amănunțite și după stabilizarea bolnavilor se trece la internare. Colaborăm cu fiecare secție în parte pentru a fi tratați mai departe și, în funcție de starea fiecăruia, pacienții stau pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă la spital. Recomandarea noastră este ca mai ales bolnavii cronici să rămână în casă și să își urmeze tratamentul. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că dacă ies în frig se expun în continuare perico-lului de decompensare, pot să cadă pe gheață și așa pot apare fracturile, contuziile și traumatismele", mai spune dr. Tudoran.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7731 secunde