Zeci de constănțeni ajung la spital, din cauza etnobotanicelor

331
1
Zeci de constănțeni ajung la spital, din cauza etnobotanicelor - zecideconstanteni-1386263498.jpg

Articole de la același autor

Lunar, în cadrul Spitalului Județean Constanța, zeci de constănțeni cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani ajung la secția de primiri urgențe din cauza consumului de substanțe cu efect halucinogen. Mare parte dintre aceștia consumă odată cu aceste "droguri" și alcool, fapt pentru care medicilor le este foarte greu să pună un diagnostic.

"Cel puțin 20 de persoane vin la spital în fiecare lună, din cauza consumului de substanțe cu efect psihotrop, care mai consumă și alcool. Pe aceștia trebuie să îi ținem sub observație cel puțin o noapte, pentru a trece efectul alcoolului și apoi, pentru a le face testarea pentru droguri. Din păcate, pe lângă acești 20, în cazul altor zeci de persoane care vin în stare foarte gravă nu putem face niciun fel de analize pentru a depista cu ce s-au drogat, pentru că ei folosesc aceste etnobotanice sau pur și simplu combină mai multe droguri în același timp și nu există teste medicale care să le depisteze. E foarte grav faptul că starea lor se poate degrada extrem de rapid și nu putem decât să îi trimitem la psihiatrie, unde pot primi îngrijiri suplimentare. Din păcate, nu există un centru special, o unitate medicală care să asigure un tratament specific pentru aceste cazuri", explică dr. Rodica Tudoran, șefa secției de primiri urgențe a Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

eu
6 decembrie 2013
etno

astia fac parte din generatia de distrusi,pe care a creat-o revolutia.nu au alte preocupari,nu tu carte,nu tu munca,nu respect.de mici trebuiau ajutati de parinti sa se formeze ca oameni,acum e tarziu,sunt deja gunoaie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5288 secunde