Zâmbetul este o modalitate bună de a estompa îmbujorarea

174
Zâmbetul este o modalitate bună de a estompa îmbujorarea - zambetul-1631284908.jpg

Articole de la același autor

Înroșirea involuntară a obrajilor și a gâtului poate apărea în cele mai nepotrivite momente și poate avea numeroase cauze fizice și emoționale care stimulează sistemul nervos și cauzează dilatarea vaselor de sânge.

Din punct de vedere fizic, roșeața poate apărea când organismul este supraîncălzit din cauza temperaturii, a febrei sau a excitării, susțin specialiștii doc.ro. De asemenea, alimentele picante, unele medicamentele pentru ADHD și pentru colesterol sau hipertiroidismul pot cauza înroșirea.

Anumite persoane, însă, au mai multe vase de sânge la nivelul feței care se pot dilata. Chiar dacă aceste persoane nu sunt anxioase, neliniștea creată de faptul că roșesc, poate agrava problema. Tocmai de aceea, psihologii vă recomandă ca în momentul în care vă simțiți fața fierbinte și roșie, să nu vă simțiți jenați, pentru că roșeața se agravează. De fapt, doar gândul că v-ați putea îmbujora poate crea neliniște și poate declanșa o afecțiune numită eritrofobia, sau teama de a roși în public, explică medicii. Ce este de făcut? Zâmbiți. Este o modalitate bună de a estompa îmbujorarea, care va arăta mai natural pe obraji împreună cu un surâs. Nu vă gândiți la ce cred cei din jur. Mai mult decât atât, unele persoane consideră îmbujorarea ceva drăguț, pe când alții nici nu o observă.

Dacă vă gândiți la ce cred ceilalți despre faptul că roșiți nu faceți decât să agravați situația. Așa că, încercați să gestionați stresul. În plus, tehnicile de relaxare, respirația profundă, meditația pot liniști sistemul nervos și pot scădea tensiunea arterială asociată cu anxietatea. De asemenea, vă puteți răcori cu un pahar de apă rece, care poate ajuta la scăderea temperaturii corpului, sau prin aplicarea unor comprese cu apă sau lapte care ajută la contractarea vaselor de sânge.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8885 secunde