Zahărul influențează hiperactivitatea la copii

147
Zahărul influențează hiperactivitatea la copii - zaharulinfluenteazahiperactivita-1557130346.jpg

Articole de la același autor

Starea de hiperactivitate reprezintă o tulburare ce apare în copilărie, chiar înainte de vârsta de șapte ani și include o stare permanentă de neliniște psiho-motorie, incapacitate de concentrare, impulsivitate sau combinarea acestora. Un număr crescut de copii sunt afectați de hiperactivitate, iar motivul pentru apariția afecțiunii este regimul alimentar ce cuprinde o cantitate mare de glucide, arome artificiale, dar și edulcoranții, constată sfatulmedicului.ro.


Chiar dacă efectele dulciurilor asupra activității copiilor sunt incerte, evident este faptul că regimul alimentar influențează starea de sănătate a copiilor, iar adoptarea unor schimbări alimentare ar duce la o mai bună activitate mentală și fizică. Specialiștii recomandă în acest sens ca nivelul glucidelor rafinate din dietă să fie monitorizat atât din cauza asocierii riscului de apariție a ADHD, cât și din cauza faptului că determină apariția cariilor dentare, mai ales pe dentiția provizorie, care influențează apoi negativ dezvoltarea dentiției definitive. Evidentă este evitarea unor anumiți coloranți și aditivi alimentari datorită dezvoltării reacțiilor alergice la acestea. Responsabilitatea părinților este de a fi atenți la conținutul produselor alimentare care ar putea conține aditivi, mai ales dacă copilul este diagnosticat ca având alergii la anumite suplimente.


O măsură utilă este îmbogățirea permanentă cu fibre a dietei, deoarece prin prezența lor se menține nivelul adrenalinei în parametri optimi. Un mic-dejun bogat în fibre este asigurat prin consumul de cereale integrale și fructe, prânzul constituit din pâine integrală, struguri, piersici, de asemenea asigură necesarul de fibre pentru micuții supra energici.


Înțelegerea și acceptarea copilului ce prezintă hiperactivitate este foarte importantă, iar abordarea cu răbdare a situațiilor de criză favorizează crearea unui mediu liniștit și adecvat depășirii manifestărilor de hiperactivitate. În cazul în care simptomologia copilului se agravează este indicat un consult medical de specialitate. Astfel, dacă starea de neliniște devine acută sau încep să apară consecințe precum probleme de adaptare la mediu, de inter relaționare cu cei de vârsta sa, imposibilitatea de a se concentra la școală vizita la un specialist din domeniu este recomandată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6897 secunde